Foto: Reuters
Foto: Reuters

Portugalcima lakše sa Srbima nego sa Azerima: Iz kontre do pobede nad Orlovima

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 15:35

Žoao Feliks otkrio plan za susret u Beogradu

Pobedama nad Azerbejdžanom i Republikom Irskom, reprezentacije Portugalije i Srbije su opravdale uloge favorita na premijeri u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru i tako režirale dobru uvertiru u derbi Grupe A zakazan za subotu u Beogradu od 20.45 časova.

Gostovanje Orlovima Portugalci dočekuju sa bremenom favorita, a Žoao Feliks je istakao da je pred njim i saigračima težak zadatak.

Izabrane vesti

"Srbija je potpuno drugačiji tim u odnosu na Azerbejdžan. Biće to neizvesnija utakmica. Bićemo prinuđeni da provedemo neko vreme bez lopte, svesni smo da ćemo morat agresivno da se branimo. Nadamo se da ćemo i iz druge utakmice izaći sa pobedom", rekao je ofanzivac Atletiko Madrida.

Iako je Portugal poveo u 36. minutu autogolom Medvedeva, izabranici Fernanda Santosa nisu uspeli da ubedljivije savladaju vrlo čvrsti Azerbejdžan.

"Za nas može da bude dobro što igramo protiv tima kakav je Srbija. Svesni smo toga jer ćemo imati priliku da iskoristimo kontranapade. Srbija je dobar tim, ima odlične igrače i otvoriće se više od Azerbejdžana. Lakše nam je da igramo protiv takvog rivala nego reprezentacija koje se isključivo brane".

Feliks je šansu na utakmici koju je Portugalija igrala kao nominalni domaćin u Torinu dobio sa klupe zamenivši Andrea Silvu u 75. minutu, a do kraja utakmice imao je dovoljno vremena da pokaže deo fudbalskih veština i nagovesti da će u Beogradu morati da bude pod budnim okom defanzivaca.

"Nismo uspeli da postignemo više golova, ali smo stvorili bezbroj prilika. Takođe, njihov golman se odlično pokazao. Nadamo se da ćemo u sledećoj utakmici moći da postignemo više golova. Bio sam blizu postizanja pogotka, kao i ostale kolege, ali moramo da nastavimo da bi se stvorile mogućnosti", zaključio je Feliks.



tagovi

Žoao Feliksfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara