Ronaldo i Santoš (©Reuters)
Ronaldo i Santoš (©Reuters)

Ni Portugalce ne brine igra: Važna je samo pobeda, sa Srbijom će biti drugačije

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 10:06

Fernando Santos ne mari za umetnički dojam

Samo 1:0 protiv slabašnog Azerbejdžana. Nije baš Portugalija počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo onako kako se nadala, mada se propisno ispromašivala u meču prvog kola.

Rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga na terenu, Navigatori su igrali viktorije ispred šesnaesterca Azera, a na kraju su slavili – autogolom.

Izabrane vesti

To što nije bilo vatrometa golova nimalo ne brine selektora Portugalije Fernanda Santosa. Konstatovao je posle meča isto što i veći deo Srbije nakon trijumfa nad Irskom – broje se samo bodovi.

Najvažnije je da smo pobedili. Stabilno, sa obe noge, krenuli smo u kvalifikacije. Od deset finala, dobili smo prvo. U prvom poluvremenu smo kontrolisali meč, mogli smo da iskoristimo više prilika, protivnik nije prešao centar za 45 minuta. Bili smo organizovani, kompaktni, lako osvajali loptu nazad. Poveli smo autogolom, ali smo zaslužili više od jednog gola. U drugom delu smo imali manje inspiracije na terenu, bilo je grešaka, premalo varijacija u igri. Ipak, pobedili smo, što je normalno sa ovolikom razlikom u kvalitetu između timova“, rekao je Fernando Santos nakon utakmice.

A, onda podvukao da njegov tim čeka u subotu uveče dosta teži protivnik.

Sad ćemo u miru da napravimo analizu ove utakmice, jer nas čeka gostovanje Srbiji. Biće to potpuno drugačiji meč od ovog, oni imaju igrače visokog kvaliteta, sigurno će nas napadati mnogo više od Azerbejdžana, ali uvek imam puno poverenje u moje igrače“.

Na pitanje novinara šta je potrebno da njegov tim popravi za meč u Beogradu, Santos je rekao:

Moramo da budemo ono što obično jesmo: mnogo kompaktniji tim, koji dobro napada i dobro se brani. Da bi napadao dobro, moraš da budeš organizovan, a kada dobro napadaš, onda se dobro i braniš. Postoje razne rutine koje se koriste u klubovima, ali kod nas je drugačija situacija, sad smo se okupili posle četiri meseca“, istakao je selektor Portugalije.

Meč između Srbije i Portugalije igraće se u subotu uveče (20.45) na Marakani.


tagovi

reprezentacija PortugalaFernando SantosKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara