Aleksandar Mitrović, © Reuters
Aleksandar Mitrović, © Reuters

Poruka iz Londona: Savo i Ćurčić vode Partizan do duple krune

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.20. | 08:49

„Znaju posao, verujem da će Milošević sklopiti odličan mozaik“, nada se Aleksandar Mitrović i objašnjava da sa Fulamom ima dva cilja

Napad na Premijer ligu i Zlatnu kopačku Čempionšipa prioritetni su zadaci Aleksandra Mitrovića ovog leta. Srpski napadač nišani sa Fulamom ekspresan povratak u elitni rang engleskog fudbala, na dobrom je putu da sezonu okonča kao prvi strelac Druge lige, a pred završno kolo prvenstva jedno oko baca i ka – Zlatiboru.

Po principu „prva ljubav zaborava nema“, prati Mitrović dešavanja na pripremama Partizana i priželjkuje da se posle neuspešnog takmičarskog ciklusa pehari vrate u Humsku 1. Ističe da ga raduje što je trener Savo Milošević priključio stručnom štabu Radovana Ćurčića i taj kadrovski manevar vidi kao veliku prednost kluba koji ga je lansirao na veliku scenu.

Izabrane vesti

Nadam se da će, napokon, biti berićeta u Humskoj. Ćurčić je sjajan čovek, zavidnog trenerskog staža, pogotovo u reprezentaciji, bio je pomoćnik i Radomiru Antiću. Savo i on, jednostavno, znaju posao. Pokazali su to, kao tandem, i u državnom timu. Imaju zajedničku filozifiju i Partizan sa njima može do duple krune. Nije lako raditi u Humskoj, najbolji moraju da se prodaju, tim je uvek pod velikim znakom pitanja. Takva je sudbina naših giganata. Verujem, ipak, u Savu i nadam se da će sklopiti odličan mozaik“, poručuje iz londonskog doma Mitrović u intervjuu Sportskom žurnalu.

Prošle sezone Parni valjak je napravio ogroman bodovni zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu, zatim se prešaltao na Kup Srbije, ali ga je u niškom finalu zaustavila Vojvodina.

Crno-beli uvek imaju isti cilj – duplu krunu. Titula i kup nose imperativnu težinu. Zato je, u isto vreme, lepo i teško igrati za Partizan. Sezona bez trofeja je veliko razočaranje za sve nas, partizanovce. Ne mogu, na drugoj strani, da budem nezadovoljan. Dali su sve od sebe u finalu kupa, igrali dobro, napadački, stigli minus od dva gola. Penali nisu detalj za kritiku, posle dužeg vremena, kup je osvojila i Vojvodina, u utakmici za dugo pamćenje“, dodao je Mitrović.

Partizan još dve sedmice neće igrati takmičarske utakmice, dok njegov bivši golgeter, vlasnik titule iz 2013, hoće. Koliko sutra zatvara se krug u Čempionšipu, Lids je obezbedio plasman u Premijer ligu, čeka se drugi putnik, tri su kandidata, a samo jedno mesto.

Šanse nisu velike. Ipak, postoje. A tako je u Engleskoj – dok ima matematike igra se fudbal. Najbolji položaj uživa VBA, dočekuje bezbrižni Kvins park rendžers, Brentfordu gostuje davljenik Barnsli, mi ćemo put, u bezbednoj zoni smeštenog, Vigana“.

Ukoliko ne uspe direktno, tim sa Krejven kžKotidža će pokušati kroz plej-og, gde se već izverzirao.

Veliki broj arguimenata ide nam u prilog. U sjajnoj smo seriji, šest utakmica nismo izgubili, u nizu imamo pet pobeda i remi. Kvalitet, veća želja, napokon i iskustvo, sve je na našoj strani. Fulam je igrao pre dve godine u baražu i dokopao se Premijer lige. Znamo šta nas očekuje, iskustvo je naša snaga, može da presudi. Zreli smo za viši rang. Biće golova i u Premijer ligi. Nebitno da li u Fulamovom ili nekom drugom dresu“.

Rođeni Smederevac ima još jednu ambiciju: da postane najbolji strelac Čempionšipa. Lider je sa 26 pogodaka, jednim više od Olija Votkinsa iz Brentforda.

Nisam završio posao“, najavljuje Mitrović na stranicama Sportskog žurnala da bi mogao da bude precizan i u Viganu.



tagovi

Aleksandar MitrovićSavo MiloševićRadovan Ćurčić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara