Posle 1000 dana javio se Levandovski, zadovoljan je i Napulj zbog Osimena! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.02.24. | 22:51

Na kraju pravednih 1:1

Da će biti zadovoljan igrom i kompletnim tehničko taktičkim prikazom svoje ekipe – neće. Ali moći će trener Barselone Ćavi Ernandez, iako u odlazećem statusu, da se posle pozitivnog rezultata u Napulju uhvati za karte prošlosti i ponosno se vrati u Kataloniju. Da, na stadionu Dijego Armando Maradona Barselona je završila jedan od najmračnijih perioda od kada je stalni učesnik Lige šampiona. Prošlo je tačno 1000 dana od februara 2021. godine, kada je Blaugrana postigla poslednji pogodak u nokat fazi Lige šampiona, i to zahvaljujući Lionelu Mesiju u teškom porazu od PSŽ-a.

Brukala se od tada Barselona, ispadala u Ligu Evrope, dobijala šamare od Ajntrahta, ali je bar rezultatski, večeras u prvom meču osmine finala Lige šampiona, prekinula negativnu tradiciju i približila se plasmanu među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Levandovski je otvorio meč na jugu Italije, posle asistencije Pedrija, ali je na kraju razloga za zadovoljstvo imao i Napulj. Bio je najbolji tim Serije A na konopcima u dobrom delu meča, delovao nekako nesnađeno i neotporno na visok presing Balugrane.

Izabrane vesti

Novi trener Frančesko Kalcona nije imao vremena da se bavi taktičkim inonacijama i drugačjim zahtevima u igri, oslonio se na zaostavštinu Rudija Garsija i Valtera Macarija. U dobrom delu meča to nije izgledalo dobro, ali mora se odati priznanje bivšem selektoru Slovačke da je izmenama razdrmao tim, bio čak i bolji u finišu. Na kraju vrlo pravedenih 1:1.

Iako se prvi čovek Napolija Aurelio De Laurentis zadovoljno smeškao na poluvremenu meča, i njemu je bilo jasno da će šampion Italije teško preživeti sporadične udare Barselone. Ako bude igrao kao u prvih 45 minuta. Napoli je teško iznosio loptu sa svoje polovine, bio u kontra rtimu, bez istinskog vođa na sredini terena. Samo swe sporadično javljao Hviča Kvarachelija, nije bilo neko ko će da donese loptu Viktoru Osimenu.

Bilo je to slabo prvo poluvreme u celini. Barselona je igrala previše u širinu, ali je imala povremeno imala ideju. Delovalo je to često i sporo i neinventivno, ali je Ćavi Ernandez znao kako da raspodeli karte protiv uspavanog Napolija. Imala je Blaugrana hraqbrog tinejdžera Jamala, poslovođu na sredini terena Gundogana. Upravo je šuteve pomenute dvojice neutralisao golman Meret. Bio je tu još situacija koje su mirisale na pogodak.

Napoli je bio bez šuta na gol u prvom poluvremenu, nije zapretio ni posle sat vremena igre. Barselona je tada imala već prednost, pošto je Levandovski perfektno završio Pedrijevu akciju, okrenuo se i smestio loptu u bliži ugao. Bio je to školski potez, koji je trebalo da razoruža i onako zbunjeni Napoli.

Međutim, ulasci Lindstroma i Traorea su prodrmali domaće. I Barseloni je pala defanzivna koncentracija. Dovoljno da Napoli iz prvog šuta u Ter Štegenov gol izjednači. Na školsku reakciju Levandovskog, odgovorio je Viktor Osimen. Reprezentativac Nigerije je otresao sa ramena Martineza i izvršio egzekuciju.

Uloge su se posle tog pogotka promenile. Barselona je izgledala haotično i dezorjentisano. Napoli je napadao, ali ne bi bilo pravedno da je došao do preokreta.


 NAPOLI - BARSELONA 1:1 (0:0)

/Osimen 75 - Levandovski 60/

Napulj.

Stadion: Dijego Armando Maradona.

Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).

Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenco, Rahmani, Žesus, Olivera; Angisa, Lobotka, Kažuste (od 68. Traore); Politano (od 68. Raspadori), Osimen (od 68. Simeone), Kvarachelija (od 68. Lindstrom).

Barselona (4-3-3): Ter Štegen; Kunde, Arauho, Injigo, Kanselo; De Jong, Kristensen (od 87. Romeu), Gundogan; Jamal (od 80. Rafinja), Levandovski, Pedri (od 87. Žoao Feliks).

Žuti Kartoni: De Jong, Martinez, Kristensen (Barselona)



LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

PSV - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/De Jong 56pen - Malen 24/

Inter - Atletiko Madrid 1:0

/Arnautović 79/

Sreda

Napoli - Barselona 1:1 (0:0)

/Osimen 78 - Levandovski 60/

Porto - Arsenal 1:0 (0:0)

/Galeno 90+4/

Utorak (13.02.)

Kopenhagen - Mančester Siti 1:3 (1:2)

/Matsen 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2/

RB Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Dijaz 49/

Sreda (14.02.)

PSŽ - Sosijedad 2:0 (0:0)

/Mbape 58, Bartola 70/

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)

/Imobile 69/



tagovi

Robert LevandovskiViktor OsimenĆavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara