Dijego Kosta (©Reuters)
Dijego Kosta (©Reuters)

Posle 15 godina Dijego Kosta se vraća kući

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.02.21. | 23:33

Palmeiras mu ponudio dvogodišnji ugovor

Malo je fudbalera na svetu koji su imali tu čast da karijeru završe u klubu za koji navijaju od malena.

Ta prilika se ukazala Dijegu Kosti, koji se posle 15 godina karijere vraća u domovinu, u Brazil. U svoj grad, Sao Paulo. I mogao bi da obuče zeleni dres Palmeirasa, kluba za koji navija od malih nogu.

Izabrane vesti

Kosta je prošlog meseca raskinuo ugovor sa Atletikom, koji mu je u tom sporazumnom prekidu postavio brojne uslove da ne bi mogao da zaigra za neki drugi španski klub, koji je rival Jorgandžijama za visok plasman. Iskusni napadač je tvrdio da želi da se vrati u Brazil i izgleda da nije lagao.

Kako javljaju tamošnji mediji, Palmeiras je ponudio Kosti dvogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra godišnje. Zeleni su pre nekoliko dana osvojili Kup Libertadores, postali su šampioni Južne Amerike, tako da novca za kvalitetna pojačanja ne sme da fali.

Međutim, Dijego i dalje ima na stolu ponude iz Turske, Katara i Saudijske Arabije, navodno je sa Al Šababom odmakao u pregovorima. Očigledno su mu Arapi spremili ponudu koja se ne odbija.

Iako je rođeni Brazilac, Kosta nikada nije igrao za neki brazilski klub kao senior, jer je još pre punoletstva otišao u Portugaliju i potpisao za Bragu. Dalje ga je put vodio u Atletiko Madrid, Čelsi, Rajo Valjekano, Valjadolid...


tagovi

PalmeirasDijego KostaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara