Posle samo pet utakmica za prvi tim! Juventus krenuo u napad na Strahinju Pavlovića, u igri 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.19. | 14:15

Partizan traži više novca, navodno i procente od dalje prodaje

Horor godina za Partizan, bajkovita za Strahinju Pavlovića. U sezoni upamćenoj kao jednoj od najlošijih u istoriji kluba, na rezultatskom, organizacionom i finansijskom planu, crno-beli će kako stvari stoje, uspeti bar u jednoj nameri: da zarade na talentima. Poslednji koji je iskočio u prvi plan mogao bi da bude prvi koji će se zaputiti u inostranstvu, pošto je već krenula trka za potpis mladog štopera.

Vodi je, ni manje ni više nego – Juventus! Prvak Italije započeo je pregovore sa čelnicima kluba iz Humske 1 i kako se može čuti postoji velika verovatnoća da i pre početka letnjeg prelaznog roka kapariše omladinskog reprezentativca Srbije. Prema informacijama koje su MOZZART Sportu stigle iz italijanskih izvora, velikan iz Torina sprema ponudu „tešku“ 5.000.000 evra, što bi trebalo da bude dovoljno da kupi štopera iz „klase 2001“.

Izabrane vesti

Imajući u vidu okolnosti u kojima Partizan živi, radi i opstaje, ta cifra bi bila odmah prihvaćena, mada ima nagoveštaja da ceneći potencijal rođenog Šapčanina u Humskoj 1 žele da podignu obeštećenje na 6.000.000 evra i da obezbede zaradu tako što će u ugovor ubaciti i klauzulu da im na račun legne i 20 procenata od sledeće prodaje. Na taj način bi od Pavlovića imali dvostruku korist. Trenutnu, da zakrpe rupe u budžetu, a buduću kad i ako jednog dana bude odlazio iz Juvea za mnogo veći novac, što nije bilo moguće kad je prodat Nikola Milenković, jer je Fjorentina odbila sličan model saradnje.

Minulih dana baš na Apeninskom poluostrvu boravio je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, što mnogi povezuju sa pregovorima sa Juventusom.

Mada će mnogi odmahnuti rukom na samu inicijalnu vest da Juventus želi Strahinju Pavlovića, kad se malo zagrebe ispod površine videće se da ona ima utemeljenje. Iako uglavnom kupuje dokazane igrače, ume Stara dama ponekad i da izdvoji, za njene standardne, sitan novac za talente, brusi ih, šalje na pozajmice i(li) polako uvodi u sistem, pa onda proceni da li je za prvi tim ili za doškolovavanje.

Osim toga, Partizan ima bogatu istoriju saradnje sa Italijanima. Prodao je kao tinejdžera Ivana Radovanovića Atalanti, Adema Ljajića Fjorentini, Matiju Nastasića takođe u Firencu, poslednjih godina u Kalču su završavali Saša Lukić, Nikola Ninković, Dušan Vlahović, Nikola Milenković, ove zime i Marko Janković, tako da na Apeninima znaju šta i odakle kupuju.

Naposletku, tu je i saznanje da Strahinja Pavlović igra levom nogom, što je retkost u savremenom fudbalu, da je u mlađim kategorijama bio vezista, ponekad i napadač, što znači da je prilagodljiv različitim sistemima i da bi sa njim Juventus mogao samo da dobije.

Crno-beli bi dobili novac da premoste krizan period. Jedino što u tom slučaju pada u vodu ideja o forsiranju talenata iz škole, pravljenju tima za budućnost, floskulama o „Partizanu na duge staze“, jer je situacija trenutno „daj šta daš“. A 5.000.000 evra je sjajna cifra za fudbalera koji u biografiji ima samo četiri superligšake i jednu utakmicu Kupa Srbije.

GLEDAO I LIVERPUL

Strahinja Pavlović je u dresu omladinske reprezentacije Srbije odigrao svih 90 minuta u Kaldijeru, predgrađu Verone, protiv Ukrajine na kvalifikacionom turniru za plasman na Prvenstvo Evrope.

Na pomenutom susretu predstavnike je imao upravo Juventus, što kazuje da je priča odmakla dalje od početnog interesovanja, a među skautima bili su i izaslanici Liverpula. U Humskoj se nadaju da bi i klub sa Enfilda mogao da im dostavi ponudu, možda i „težu“ od Italijana.

FOTO: Reuters


tagovi

FK PartizanJuventusStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara