Posle šest godina i pet pozajmica: Pašalić je zauvek pobegao od Čelsija!

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.06.20. | 17:19

Atalanta kupila hrvatskog vezistu

Konačno su se rastali Čelsi i Mario Pašalić! Ovoga puta trajno. Posle pet pozajmica za šest godina kao član Čelsija za koji nije odigrao nijedan meč, hrvatski vezista je definitivno raskrstio sa Plavcima.

Atalanta je danas i zvanično potvrdila da je otkupila Pašalića po ceni od 15.000.000 evra. Prethodno su za dvogodišnju pozajmicu Pašalića, platili Čelsiju oko 2.500.000 evra. I isplatio im se svaki uloženi evro.

Izabrane vesti

Od dolaska u Bergamo, Pašalić je postao jedan od najbitnijih igrača Garsperinijevog tima koji je lane izborio plasman u Ligu šampiona, Pašalić je u tom periodu odigrao 42 meča i postigao osam golova uz šest asistencija. Ove sezone je bio još bolji i na 33 meča upisao po sedam golova i asistencija, pa u klubu nisu mnogo razmišljali da li da aktiviraju opciju za otkup ugovora po unapred dogovorenoj ceni.

Dobro je prošao i Čelsi koji je na Pašaliću višestruko zaradio. Kupili su ga za nešto više od 3.000.000 evra kao talentovanog klinca iz splitskog Hajduka i potom ga slali na pozajmice u Elče, Monako, Milan, moskovski Spartak i na kraju Atalantu u kojoj je Hrvat sazreo kao igrač. Zahvaljujući dobrim igrama u Bergamu, postao je i redovan na spiskovima hrvatskog selektora Zlatka Dalića


tagovi

Mario PašalićLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara