©Reuters
©Reuters

Posle Topolčana, Frajburg petardirao i Olimpijakos: Gregoričevo poluvreme karijere za debakl Grka

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 20:38

Austrijski napadač prekinuo postna impresivan način i het-trikom potpisao ubedljivu pobedu bundesligaša (5:0)

Sedam meseci golgeterskog posta Mihael Gregorič je prekinuo na impresivan način - het-trikom za 33 minuta utakmice protiv Olimpijakosa. Impresivno poluvreme Austrijanac je potom ukrasio i asistencijom, te je i pre odlaska na odmor bilo jasno da če Frajburg upisati četvrtu evropsku pobedu ove sezone, a da sa pet lopti u mreži posle TSC-a Nemačku napusti i tim iz Pireja pobrinuo se Ricu Doan strelac gola za konačnih 5:0.

Napadač Frajburga dočekao je utakmicu 5. kola grupne faze Lige Evrope u ozbiljnoj golgeterskoj krizi i bez pogotka od majskog polufinala Kupa Nemačke i poraza od Lajpciga (1:5), međutim da se budi i da pronalazi željeni ritam demontrirao je protiv Olimpijakosa prvim het-trikom u karijeri.

Izabrane vesti

Već u trećem minutu je inspirisani austrijski fudbaler načeo mrežu gostiju kada je sa 11 metara iz prve prosledio u mrežu loptu koju je sa desnog krila uputio Maksimilijan Egeštajn. Još je trajao šok od hladnog tuša koji je dočekao Grke na neugodnom gostovanju, a golman gostiju bio je primoran da drugi put vadi loptu iz mreže. Samo pet minuta posle vodećeg gola Gregorič je udvostručio prednost udarcem glavom posle kornera koji je izveo Doan.

Raspoloženi ofanzivac Frajburga rafal je nastavio u 36. minutu kada je centaršut Makenga sa levog krila iskoristio i glavom ponovo matirao Pašalakisa, a maestralno poluvreme posle tri gola ukrasio je asistencijom u 41. minutu kada je posle duplog pasa sa Holerom proigrao Kilijana Sildilju. Defanzivac je potom udarcem sa desne strane zatresao mrežu gostiju i seniorskim prvencem overio pobedu već pred kraj prvog poluvremena.

Deklasirani gosti, pokupšali su u nastavku utakmice da makar ublaže poraz, međutim nešto bolja slika u drugom poluvremenu nije bila dovoljna ni za počasni pogodak, te jedomaćin preko Doana u 77. minutu upisao drugu ovosezonsku pobedu rezultatom 5:0. Prethodno, sa pet lopti u mreži Frajburg je napustio i TSC, rival Olimpijakosa u 6. kolu i direktni konkurent Grcima za treće mesto.

Izabranici Žarka Lazetića poraženi su večeras od Vest Hema, pa samo pobedom u Pireju mogu da dođu do trećeg mesta i proleća u Ligi konferencije.

LIGA EVROPE - 5. KOLO

Grupa A

TSC - Vest Hem 0:1(0:1)

/Souček 89/

Frajburg - Olimpijakos 5:0 (4:0)

/Gregorič 3, 8, 36, Sildilja 42, Doan 77/



tagovi

Liga EvropeFrajburgOlimpijakosMihael Gregorič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara