Aleksandar Janković (@Reuters)
Aleksandar Janković (@Reuters)

Posle voleja za TV špice uz Jankovićevu Kinu ostala samo još teorija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 18:09

Radulovićev Liban nije izdržao sa igračem manje protiv Šegrtovog Tadžikistana

U poslednje kolo Grupe A ovogodišnjeg Azijskog kupa domaćin turnira Katar ušao je bezbrižan za prolaz u osminu finala, pošto je selekcija Španca Tintina Markeza prethodno savladala Liban sa 3:0 i Tadžikistan sa 1:0. A, onda i Kinu Aleksandra Jankovića sa 1:0.

Bio je to meč odluke za ekipu srpskog selektora, međutim, kako su odigrali - i nisu zaslužili prolaz. Ostaće zabeleženo da je Kina takmičenje završila bez postignutog gola, jer je protiv druga dva rivala u grupi igrala 0:0.

Izabrane vesti

Jesu Jankovićevi izabranici uspeli da zatresu mrežu Katara u 87. minutu, ali je pogodak Đianga Šenglonga poništen pošto je lopta pre centaršuta izašla u gol-aut. Međutim, i da je bilo 1:1, nerešen ishod ne bi odgovarao Kini jer je Tadžikistan uspeo da preokrene protiv Libana na 2:1 i stigne do druge pozicije.

Bivšem treneru Crvene zvezde i njegovim igračima ostaje kakva-takva nada da bi mogli do jedne od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, mada su šanse za to samo teoretske s obzirom na tek dva osvojena boda.

Protiv nezainteresovanog Katara, čiji je trener tokom meča napravio čak šest izmena u dvadesetak minuta drugog poluvremena, Kinezima je presudio pogodak upravo rezerviste, Hasana Al Hajdosa. Iskusni napadač Al Sada samo dva minuta po ulasku u igru sjajno je uhvatio volej na centaršut iz kornera i pogodio metu. Gol koji će sigurno ući u konkurenciju za najbolji na turniru.

Mnogo više uzbuđenja nego na ovom meču viđeno je u duelu Tadžikistana i Libana. Prvopomenuta selekcija, sa hrvatskim trenerom Petrom Šegrtom na klupi, uspela je da nadoknadi 0:1 od 48. minuta i golovima u 81. i drugom minutu nadoknade izbori pobedu nad ekipom koju vodi crnogorski strateg Miodrag Radulović. Velikog udela u tome imao je crveni karton za štopera Libana El Zeina samo šest minuta nakon što je njegov tim poveo.

Još dvaputa su fudbaleri Tadžikistana matirali protivničkog golmana, u finišu prvog poluvremena i sredinom drugog, ali su ti golovi poništeni na intervenciju VAR sobe zbog ofsajda.

AZIJSKI KUP - TREĆE KOLO

Grupa A

Katar - Kina 1:0 (0:0)

/Al Hajdos 66/

Tadžikistan - Liban 2:1 (0:0)

/Umarbaev 81, Kamrokulov 90+2 - Žradi 48/



tagovi

Aleksandar JankovićAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara