Tomas Miler (©AFP)
Tomas Miler (©AFP)

Poslednji neprijatan ispit za Bajern

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 12:19

Bavarci dočekuju RB Lajpcig u okviru pretposlednjeg kola Bundeslige i ne smeju da kiksnu ukoliko žele do krune

Izdržati, samo izdržati. Navijači Bajerna ne mogu da se nadaju ničemu drugom u poslednjim nedeljama Bundeslige. A, možda naredna utakmica može da odluči i odbranu titule. Ukoliko minhenski tim uspe da pobedi RB Lajpcig kod kuće, ostaće mu samo još jedna prepreka na putu, a to je gostovanje u Kelnu.

Lako bi moglo da se ispostavi da je događaj sezone u Nemačkoj zapravo okršaj Bajerna i RB Lajpciga. Pogotovo ukoliko Bikovi uspeju da iznenade u Minhenu i tako otvore put Borusiji iz Dortmunda do prve titule posle 11 godina.

Izabrane vesti

Bavarci jesu značajno popravili utisak trijumfom nad Šalkeom od 6:0, samim tim smirili tenzije oko kluba, ali da je situacija u Zebener štrase idealna - daleko od toga. Javnost i rukovodstvo kluba nadigli su se i naterali trenera

Tomasa Tuhela

da vrati Tomasa Milera u startnih 11, pa sad ostaje da vidimo da li će ga tu i zadržati za predstojeći derbi 33. kola najjačeg nemačkog takmičenja.

18.30: (1,53) Bajern Minhen (4,30) RB Lajpcig (6,00)

Tuhelu sigurno nije svejedno što mu se uprava meša u posao, a sve bi moglo dodatno da se iskomplikuje ukoliko Bajern kiksne.

"Znamo za snagu Lajpciga. Obično su u napadu uključena do četiri igrača, uključujući i dva napadača. Ako želimo da kontrolišemo igru, biće izuzetno važno da sasečemo njegove kontre u korenu. Ako ćemo da jurimo napred agresivno i sa velikom slobodom, onda moramo da obezbedimo i prostor pozadi. U svakom slučaju, želimo da napadnemo sa što više igrača

", poručio je

Tuhel

.

Gigant iz Minhena ne može da priušti kiks. U suprotnom, namestiće pogodno tle za drugoplasirani Dortmund, koji će u nedelju igrati protiv Augzburga. Lajpcigu ne visi mač na glavom, kako se činilo da će biti tokom meča sa Verderom, dok su gosti vodili sa 1:0. Zahvaljujući preokretu četa

Marka Rozea

kupila je sebi veliki kredit u vidu toga da može da izgubi na Alijanc areni - svakako će u poslednjem kolu sama odlučivati o sebi i plasmanu u Ligu šampiona.

Ali može ta rasterećenost i da pogura Saksonce. Ne treba isključiti ni takvu mogućnost. Od poslednja tri međusobna susreta u Minhenu Bajern je dobio jednom i dva puta je bilo nerešeno. Prilikom prethodna dva gostovanja RB Lajpcig je postigao zbirno pet golova.

Gosti definitivno predstavljaju težeg protivnika za Bajern na papiru od onog na programu za nedelju dana u Kelnu. Bikovi su među najboljima koje nemačko prvenstvo može da ponudi. Posle 32 kola zauzimaju treće mesto. U proteklih šest ligaških mečeva pet puta su uživali u pobedi, a mogu da se raduju i finalu DFB-Pokala, koje će igrati početkom juna.

Saksonski sastv ima ulogu autsajdera u ovoj utakmici. Ipak, bodovi su mu potrebni jednako kao i Bajernu, jer je borba za četiri karte koje obezbeđuju učešće u Ligi šampiona, praktično nemilosrdna kao i borba za prvo mesto.

"

Domaći tim ima vrhunski tim koji je pun igrača sa odličnim individualnim kvalitetom. Uvek imaju trenera na klupi koji pokušava da izvuče maksimum iz njih, takođe i taktički. Ali ne možemo dozvoliti da nas Bajern kontroliše. Po svaku cenu moramo da želimo da osvojimo loptu

", ocenio je

Marko Roze

, kormilar RB Lajpciga.

BUNDESLIGA - 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Frajburg - Volfzburg 2:0 (0:0)

/Ginter 71, Petersen 76/

Subota

15.30: (2,35) Herta (3,45) Bohum (2,95)

15.30: (2,45) Hofenhajm (3,45) Union Berlin (3,05)

15.30: (3,00) Šalke (3,50) Ajntraht Frankfurt (2,45)

15.30: (2,75) Verder (3,35) Keln (2,55)

18.30: (1,53) Bajern Minhen (4,30) RB Lajpcig (6,00)

Nedelja

15.30: (2,60) Majnc (3,50) Štutgart (2,85)

17.30: (7,00) Augzburg (4,50) Borusija Dortmund (1,40)

19.30: (1,50) Bajer Leverkuzen (4,40) Borusija Menhengladbah (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajern MinhenRB LajpcigRed Bul Lajpcig

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara