Gol Grizmana (©Reuters)
Gol Grizmana (©Reuters)

Postaje vruće u Španiji: Barsa na četiri boda od Atletika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 23:00

Katalonci rutinski odradili posao u duelu sa fenjerašem

Topi se prednost Atletiko Madrida na čelu Primere. Samo tri pobede u poslednjih mesec dana, tokom kojih su odigrali sam utakmica, vratile su u trku Real Madrid i Barselonu. Nešto bolje kikseve lidera iskoristili su Katalonci, koji su u ponedeljak uveče četvrtom uzastopnom pobedom prišli na svega četiri boda zaostatka.

Fenjeraš Ueska nije bio težak zalogaj za tim Ronalda Kumana. Savladani su gosti 4:1, iako su u nadoknadi prvog poluvremena golom iz penala za 2:1 nagovestili da bi u drugom delu moglo da bude neizvesnosti. Nije to dozvolio Oskar Mingez, koji je u na centaršut Lionela Mesija u 53. minutu posle akcije iz kornera odlično skočio i glavom poslao loptu u mrežu. Nemoćan je bio mladi Alvaro Fernandez u toj situaciji, a još manje šanse za odbranu imao je 22-godišnji golman na šuteve Lea Mesija i Antoana Grizmana iz prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Argentinac i Francuz na sličan vrlo način - šutevima sa ivice kaznenog - skidali su paučinu gostujućeg gola i budžili sopstvenu statistiku. Rekorder Mesi - izjednačio se sa Ćavijem po broju nastupa za Barselonu - je postao prvi fudbaler u istoriji Primere koji je vezao 13 sezona u kojima je dao 20 ili više golova, dok je Grizman postao tek drugi igrač iz zemlje Galskih petlova, posle Karima Benzeme, sa 150 golova u prvenstvu Španije. Za Barsu ih je dao 16, a prethodno 94 za Atletiko Madrid i 40 za Real Sosijedad. U ukupno 381 utakmici.

Mesi je do kraja postigao i svoj 21. pogodak u Primeri ove sezone, pošto je u 90. minutu kapiten Ueske, Pulido, u nameri da blokira njegov šut samo skrenuo loptu i prevario svog golmana.

Što se tiče penala za goste u nadoknadi prvog dela utakmice, o njemu će se sigurno dosta polemisati. Ter Štegen jeste udario rukom po nozi Rafu Mira, ali tek pošto je špic Ueske promašio loptu i ona otišla daleko od potencijalne opasnosti po gol Katalonaca. Sudija Adrijan Kordero je, ipak, procenio da ima razloga za najstrožu kaznu i pokazao na belu tačku, a Mir je to iskoristio za svoj osmi gol ove sezone.

Katalonci će do kraja igrati protiv oba madridska rivala, sa Realom u gostima 11. aprila, a sa Atletikom kod kuće 9. maja. Nema sumnje da nas čeka foto-finš ove sezone u trci za titulu prvaka Španije.

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Levante - Valensija 1:0 (1:0)

/Rođer 18/

Subota

Alaves - Kadiz 1:1 (1:0)

/Hoselu 36pen - Aleks 84pen/

Real Madrid - Elče 2:1 (0:0)

/Benzema 73, 90+1 - Kalvo 61/

Osasuna - Valjadolid 0:0

Hetafe - Atletiko Madrid 0:0

Nedelja

Selta - Bilbao 0:0

Granada - Real Sosijedad 1:0 (0:0)

/Sančez 53/

Eibar - Viljareal 1:3 (0:2) /Gomez 1, Baka 34, Pedrasa 87 - Enrih 55/

Sevilja - Betis 1:0 (1:0)

/En Nesiri 27/

Ponedeljak

Barselona - Ueska 4:1 (2:1)

/Mesi 13, 90, Grizman 35, Mingez 53 - Mir 45+4/



tagovi

BarselonaAntoan GrizmanLionel MesiPrimeraOskar Mingez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara