Koreografija Mesiju u čast (©Reuters)
Koreografija Mesiju u čast (©Reuters)

Mesi stigao Ćavija i to začinio fantastičnim golom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 22:09

Argentinac stao uz rame slavnom vezisti po broju utakmica za Barselonu

Teško je setiti se svih rekorda koje je postavio Lionel Mesi, ali 33-godišnji Argentinac ne planira da stane. U ponedeljak uveče se nastupom protiv Ueske u 27. kolu Primere izjednačio sa čuvenim Ćavijem po broju utakmica za Barselonu - fantastičnih 767!

A, da to ne prođe tek tako, potrudio se prelepim udarcem sa ivice kaznenog u 13 minutu. Prvo se driblingom oslobodio protivničkog igrača, a onda poslao projektil u gornji desni ugao Alvara Fernandeza, koji je paradom samo ulepšao pogodak.

Izabrane vesti

Bio je to Mesijev 660. gol u dresu katalonskog giganta, a 20. ove sezone, čime je postao prvi igrač u istoriji Primere koji je u 13 uzastopnih sezona dao 20 ili više golova. Od debija 16. oktobra 2004. upisao je i 262 asistencije.

NEDELJA, 21.00: (3.50) REAL SOSIJEDAD (3.45) BARSELONA (2.10)

Pored koreografije na kojoj je zagrljen sa Ćavijem, lep gest povodom novog rekorda svog asa napravila je Barselona i uključivši neke od njegovih bivših saigrača - među kojima su Luis Suarez i Nejmar - da pred kamerom gestikuliraju Mesijevu proslavu golova.

Na sličan način Antoan Grizman je u 35. minutu duplirao prednost domaćih, ali je Rafa Mir u nadoknadi iz penala smanjio zaostatak Ueske. Iskoristili su gosti poklon, pošto je Ter Štegena bespotrebno udario rukom po nogama upravo Mira, iako je opasnost po gol već bila prošla. Sudija Adrijan Kordero pokazao je na belu tačku, mada je veliko pitanje da li je morao.

Barselona je, ipak, do kraja postigla još dva gola i prišla vodećem Atletiku na samo četiri boda zaostatka. Opširnije OVDE.


tagovi

Lionel MesiĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara