Partizanu sedmi uzastopni derbi

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.02.20. | 18:38

Zvezda pružila otpor, ali nije bilo dovoljno

Malo  kvaliteta, puno borbe i duela. Tim rečima najbolje se opisuju dešavanja sa današnjeg rukometnog večitog derbija. Ali, ako nešto može da raduje to je veliki broj mladih igrača koji su odigrali svoju prvu veliku utakmicu. Na kraju bolji je bio Partizan i savladao Crvenu zvezdu sa 27:24 (13:10).

Pružila je Zvezda i jači otpor no što im trenutne mogućnosti dozvoljavaju, ali to nije bilo dovoljno da se savlada danas za nijansu bolji Partizan. Kada god bi crveno-beli uhvatili priključak, greškama u napadu ubijali su šansu za pobedu. Katastrofalnu utakmicu odigrao je Miljan Erić koji je napravio osam tehničkih grešaka – za večiti derbi to je previše. Sa druge strane prava kapitenska partija Nemanje Živkovića koji je “leteo“ po terenu, popunio svaku rupu u odbrani, dok je u napadu bio najopasniji igrač. Pored njega sjajnu rolu imao je Stefan Petrić koji je pokupio i priznanje za najboljeg igrača utakmice.

Izabrane vesti

Prelomni momenti meča odvijali su se sredinom drugog dela igre kada je Zvezda poravnala rezultat. Ipak, sami su sebe pobedili tada izabranici Radana Rovčanina pošto su ušli u seriju grešaka i loših odluka. 

Nervozno su ušle obe ekipe u meč, videlo se na delu neiskustvo i mladost u ekipama. Sredinom prvog dela igre, dva vezana isključenja za Zvezdu, prvo Božović potom i Rajičević, pa je Partizan otišao na plus tri. Viđen je u tim momentima i najlepši potez celog susreta kada je Maskić postigao gol iz cepelina.

Odlučio je trener Rovčanin da u vatru baci mladog Horvata koji je razmrdao igru crveno-belih sa tri gola i vrartio meč u egal. Ponovo se unervozio napad Zvezde najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani Partizana. Iz dobre defanzive krenule su i prepoznatljive kontre crno-belih.

Najviše se u tim momentima isticao tandem krila Partizana Maksić - Živković koji su ponovo odveli svoju ekipu na tri razlike. Morao je da reaguje trener crveno-belih tajm-autom. Ipak, posle minuta predaha nastavio se prazan hod Crvene zvezde, a na odmor se otišlo rezultatom 13:10 za Partizan. U prvih pola časa Zvezda je imala čak deset izgubljenih lopti, duplo više od rivala. Taj podatak objašnjava rezultat posle prvog poluvremena.

Bolje je domaćin otvorio drugi deo igre pa je posle 15 minuta Zvezda sjajnim golom kapitena Rajičevića poravnala rezultat. Usledile su ponovo početničke greške u dodavanjima crveno-belih, što koriste Živković i Maksić i Partizan je na plus tri.

Tražio je Rovčanin ponovo tajm-aut kako bi pokušala njegova ekipa da uhvati poslednji voz i vrati se u meč. Ispostavilo se kao dobar potez pošto je Zvezda prišla na gol razlike. Imali su priliku crveno-beli da poravnaju rezultat, ali su u tri vezana napada “poklonili“ loptu večitom rivalu. Bilo je tada jasno da bodovi idu na Partizanov konto.

Posle ovog kola Crvena zvezda ostaje prikovana za dno tabele sa samo devet bodova, dok je Partizan treći sa 21 bodom.

U Zvezdinom timu najefikasniji je sa sedamn golova bio kapiten Ivan Rajičević, šest je dao Predrag Rodić, a pet Bogdan Utvić. Kod Partizana je odskočio Aleksa Maksić sa sedam pogodaka, šest je potpisao Nemanja Živković, pet Stefan Petrić, a četiri Nikola Grubić.


CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 24:27 (10:13)

Crvena zvezda: Čolović, Jovanović, Horvat 3, Lazić, Rodić 6, Buković, Majec 1, Rajičević 7, Jelić, Ljubojević, Tufegdžić, Utvić 5, Abramović, Erić 2, Božović, Todorović.
Partizan: Mihajlov, Petrić 5, Grubić 4, Bajčeta, Maksić 7, Varga, Živković 6, Trnavac, Vižlina, Gojković, Vujučić 1, Cvijetić 1, Pižurica, Mićić 3, Bešir, Baćanović.

Piše: Ognjen BORJANOVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara