Sadik (© MN Press)
Sadik (© MN Press)

Potera za Sadikom: Viljareal je opcija ako proda Dandžumu, pominju se i tri prvaka Evrope

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 15:38

Napadač Almerije na ceni, povratnik u Primeru traži 25.000.000 evra

Vest iz Srbije je da Almerija želi obnovu saradnje sa Partizanom kako bi u liku Marka Milovanovića našla zamenu za Umara Sadika, a informacija sa Pirineja je da povratnik u La Ligu zaista priprema teren za prodaju Nigerijca. Kako stvari stoje, u klub iz Lige šampiona.

Ništa nije blizu realizacije, međutim, više medija navodi kako su arapski vlasnici Amerije izrazili spremnost da posle bezmalo dve godine saradnje prodaju visokog špica i unovče njegove efikasne partije na terenima Druge lige. Prethodnog leta nije htela da se upusti u transfer, znajući koliko je bivši centarfor crno-belih bitan za realizaciju spotskih ambicija, ali sad mora da misli i na poslovne.

Izabrane vesti

Zato je odredila cenu od 25.000.000 evra na ime obeštećenja. Prvi se javio – Viljareal. Jeste da polufinalista Lige šampiona ima na raspolaganju Đerara Morena, pre nekoliko dana doveo je iz Levantea još jednog vetarana Hosea Luisa Moralesa, tu je i Pako Alkaser, ali za takmičenje na tri fronta – a tim Unaja Emerija će od jeseni igrati u Ligi konferencije, uz prvenstvo i kup – potrebno je još napadačkih opcija.

Posebno ako se desi da Viljareal proda Arnauta Danžumu. Iza snažnog Holanđanina poreklom iz Nigerije je odlična sezona, dao je 16 i namestio četiri gola, opravdao dolazak iz Bornmuta vredan 23.500.000 evra i privukao pažnju klubova širom Evrope. Među najatraktivnijim je Vest Hem, želi još širi kadar pred narednu sezonu, a posle stabilizacije pod Dejvidom Mojesom u prilici je da dobro plaća. Čak 36.000.000 evra glasi inicijalna ponuda Čekićara, s tim da je na Madrigalu procenjeno da Dandžuma vredi više. Kaluzula u njegovom ugovoru postavljena je na 54.000.000 evra, što znači da je Vest Hem „kratak“ 18.000.000 evra i pokušava gimnastikom, u vidu raznih bonusa, da popuni prazninu. Dok se razlike ne smanje neće biti ništa od prelaska Dandžume, samim tim ni Sadika.

Što ne znači da Viljareal ne radi na dva razboja. Plan Žute podmornice je da napadne Sadika. Samo, za manje novca nego što Almerija zahteva. Nije da Viljareal nema – od učešća u Ligi šampiona zaradio oko 70.000.000 evra – nego želi pametno da ga troši. Procena odgovornih je da Umar ne vredi više od 25.000.000 evra koliko Andalužani zahtevaju i na sve način Viljareal pokušava da obori cenu. Naravno, interes novog člana Primere je da obeštećenje bude što veće, iako će deset odsto od njegovog transfera prebaciti Partizanu, na osnovu ranijeg dogovora.

To nije sve.

Iako možda deluje čudno na prvi pogled, nalazi se Umar Sadik u sferi interesovanja čak tri nekadašnja prvaka Evrope, od kojih su svi igrali grupnu fazu Lige šampiona u poslednjem izdanju. Zasad samo u domenu špekulacija, ali tek da notiramo: italijanski Tutomerkato piše da Ajaks u njemu vidi zamenu za Sebastijana Alea koji je pojačao Borusiju, u Dortmundu uprkos dolasku nekadašnjeg člana Ajntrahta i kupovini Karima Adejemija planiraju još jednog špica, dok se Benfika nada kako bi posle odlaska Darvina Nunjeza u Liveprul mogla kupovinom još jednog napadača Almerije da nadomesti izostanak Urugvajca i profitira.

 


tagovi

Umar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara