(Inter)
(Inter)

Potpis sa primesom mržnje: Kvadrado je Interov! Sad mora da se “pere” pred navijačima

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 20:00

Kolumbijac posle osam godina promenio sredinu

Polako se popunjava Interov kadar za narednu sezonu. Pitanje je da li će biti nalik prethodnoj u kojoj je osvojen Kup Italije i stiglo se do finala Lige šampiona, ali u situaciji kad se konkurencija nije pretrgla da napravi bogzna kakvu razliku, rastu šanse Nerazura da se vrate na tron. Ka tom cilju će je povesti i Huan Kvadrado.

Pošto mu je istekao ugovor sa Juventusom, Kolumbijac je napokon završio sve po pitanju narednog koraka u karijeri, jer je promovisan u MIlanu kao četvrto ozbiljno pojačanje Nerazura. Prethodno su dovedeni mladi nemački štoper Jan Orel Bisek iz danskog Orhusa, vezista Davide Fratezi iz Sasuola, te napadač Markus Tiram iz Borusije Menhengladbah. Kvadrado je opcija za pokrivanje kompletne desne strane terena, naročito u ofanzivi, gde će za rivala imati Denzela Dumfrisa.

Izabrane vesti

U odbrani jeste ponekad sporan, ali u ofanzivi i te kako ume da pravi razliku. Čak i u 36. godini života. Na to upućuju 43 gola i 64 asistencije na terenima Serije A, gde je nosio dresove Udinezea, Lečea, Fjorentine i Juventusa. Za osam godina provedenih u Torinu, zapao je za oko Interu. Njegovim čelnicima po dobrim igrama, navijačima po provokacijama. Često je ulazio u sukobe sa Nerazurima, a još češće simulirao i nervirao Interovu publiku padanjem i pokušajem da iznudi kartone protivnika. Neke je i sam dobio, kao na poslednjem Derbiju Italije, kad je isključen.

Sve te provokacije, a nakupilo ih se, stvorile su otpor među tifozima, koji su ga dočekali ne baš prijatenim rečima, ispisanim na transparentu, pred dolazak na lekarske preglede u trening centar kluba:

Dosad si učinio sve da te mrzimo. Ako želiš nešto drugo, na tebi je da pokažeš”.

Huan Kvardado je sa Interom potpisao jedogodišnji ugovor, zaradiće 2.500.000 evra.


tagovi

InterHuan KvadradoTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara