Vinisijus Žunior (©Real Madrid)
Vinisijus Žunior (©Real Madrid)

Potpis za početak Realove lavine - Sokrates Vini 2027

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 15:22

Juče prestižna nagrada za humanitarni rad u fudbalu, danas novi ugovor sa Kraljevskim klubom

Prve tri sezone u Real Madridu poslužile su Vinisijusu Žunioru za adaptaciju na najteži dres na svetu, da bi pre nešto više od dve godine postao zver koja ne bira koga ujeda, zver sposobna da reši finale lige šampiona, koja i najbolje štopere planete ostavlja u prašini. Jednostavno, Vini je postao jedan od najmoćnijih ofanzivaca fudbalske planete Realova sadašnjost, ali i budućnost. A da je tako, svedoči i novi, dugo najavljivani ugovor sa Kraljevskim klubom.

Parafirao je Brazilac novi ugovor sa Blankosima do 2027. godine začinjen otkupnom klauzulom od milijardu evra i po svemu sudeći pokrenuo lavinu na Santjago Bernabeuu jer autograme na novu saradnju u skorijoj budućnosti treba da udare Rodrigo, Fede Valverde, Eder Militao i Eduardo Kamavinga.

Izabrane vesti

Isprva, kada je 2018. godine doveden iz Flamenga za 45.000.000 evra Vinisijus brojkama nije nagoveštavao da će postati jedno od najkrvoločnijih krila današnjice. A blistava jesen 2021, te zima i proleće 2022. godine predstavljaju period rađanja fudbalske napasti koja danas vredi 150.000.000 evra! Sa 17 golova i 13 asistencija u tandemu sa Karimom Benzemom vodio je Real ka tituli prvaka Španije, a uporedo i do evropske krune, 14. po redu. Da nije bilo njegovog pobedonosnog gola protiv Liverpula u finalu, ko zna da li bi se Real okitio novim Ušatim peharom.

Ono na čemu Vinisijus mora da poradi u budućnosti jeste samokontrola na terenu. Samo prošle sezone u kojoj je na 33 prvenstvena meča imao dabl-dabl učinak sa po 10 golova i asistencija donekle je bio u senci konstantnog ratovanja sa protivničkim navijačima i nediscipline na terenu oličene u 10 žutih i jednom crvenom kartonu. Činjenica, Vini je konstantno meta rasističkih uvreda, ali neretko svojim ponašanjem ume da provocira navijače i kada oni ne udare prvi na njega. Najsvežiji primer je ekspresivna proslava pobede u El Klasiku zbog koje ga je Monžuik izviždao.

Ipak, Vinijev humanitarni doprinos onima kojima je pomoć najpotrebnija je nemerljiv i zbog njega je sinoć dobio Sokrates nagradu posvećenu humanitarnom radu u fudbalu. Njegova godišnja ulaganja u Vini Jr institut za edukaciju siromašnih sudenata tokom 2022. godine bila su 335.000 evra, za 2023. suma ide preko 1.000.000 evra, dok su projektovana ulaganja za 2024. godinu oko 2.500.000 evra.

Šesta je sezona kako Vinisijus nosi dres Kraljvskog kluba, a već ima 235 nastupa, 62 gola i 67 asistencija uz činjenicu da mu prosek debelo kvare sezone adaptacije. Pritom Vini je sa Realom već osvojio devet titula - jednu u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i Kupu Kralja, dve namenjene šampionu Španije, osvajaču Svetskog klupskog prvenstva i Superkupa Španije. Bio je najbolji mladi igrač Lige šampiona za sezonu 2021/22 i u poslednje dve sezone uvršten je među idealnih 11 u evropskoj eliti, kao i u španskoj Primeri.


tagovi

Vinisijus ŽuniorReal Madridnovi ugovor

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara