Jovan Mijatović
Jovan Mijatović

Potpisano: Mijatović u Mančesteru postao najskuplje pojačanje u istoriji Njujorka

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 11:04

Crvenoj zvezdi može da pripadne 10.500.000 miliona i 15 odsto od naredne prodaje

Gotovo je: Jovan Mijatović je novi fudbaler Njujork Sitija. Iako su detalji transfera ugovoreni još početkom sedmice, napadač rođen 2005. godine je prošao lekarske preglede u Mančesteru i potom stavio paraf na petogodišnji ugovor sa bratskim, Nujork Sitijem.

Na taj način doskorašnji član Crvene zvezde je postao najskuplje pojačanje u istoriji Njujork Sitija, pošto je dosadašnjoi rekord držao Rumun Aleksandru Mitrita plaćen Krajovi osam miliona evra leta 2018. godine.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, zarada Crvene zvezde mogla bi maksimalno da naraste na 10.500.000 evra. Naravno, ukoliko popularni Bekam ispuni uslove vezane za bonus kroz broj golova i utakmica. A kako se može čuti ti bonusi su lako ostvarivi.

Poznato je da je Crvena zvezda, kao u slučaju Koste Nedeljkovića, zadržala 15 odsto od dalje prodaje. Nije to zanemarljiva stavka, posebno ako se karijera Jovana Mijatovića bude razvijala u pravom smeru i ukoliko bude povećao cenu na tržištu.

Mijatović je još prošle sezone kod trenera Miloša Milojevića dobijao priliku i uglavnom je koristio. Postigao je i dva veoma bitna gola, ubeležio par asistencija. Ove sezone je potpuno "eksplodirao", na 26 mečeva u svim takmičenjima postigao je 11 golova (osam u Superligi), uz dve asistencije. Iskazao je potencijal i UEFA Ligi šampiona i u Omladinskoj Ligi šampiona gde je postigao dva pogotka.

Imao je zapažene partije i u omladinskoj reprezentaciji, pogotovo je briljirao protiv Italije u prijateljskom meču kada je za 45 minuta postigao dva fantastična pogotka uz asistenciju i doprineo pobedi od 5:4.

U finišu jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige bio je veoma važan igrač Baharovog tima, na šest mečeva postigao je isto toliko golova, protiv subotičkog Spartaka i prvi seniorski het-trik.

Iz Crvene zvezde odlazi sa deset pogodaka i tri asistencije na 36 mečeva, u Njujorku će imati dvadesetak dana da se adaptira na tim i zahteve trenera pre nego što 22. februara startuje MLS liga. Njujork u prvom kolu gostuje Šarlotu.


tagovi

Jovan Mijatović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara