Jusuf Poulsen (©Reuters)
Jusuf Poulsen (©Reuters)

Poulsenova majstorija i Nkunkuova elegancija probudili Lajpcig; Kostić asistent u petom uzastopnom remiju 1:1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 17:29

Bikovi napunili mrežu Herte, stali na 6:0. Leverkuzen preko Majnca na drugo mesto

Ne igra Red Bul Lajpcig ove sezone kao prethodnih nekoliko, u kojima se nametnuo među vodeće nemačke klubove, a razlozi su dobro poznati - prvenstveno odlazak trenera Julijana Nagelsmana u Bajern Minhen, pa dvojice standardnih prvoticama Dajota Upamekana i Marsela Zabicera, takođe u redove bavarskog giganta i najvećeg konkurenta za tron, potom i Ibrahima Konatea u Liverpul.

Još nekoliko dobrih igrača napustilo je klub prošlog leta, poput Hanesa Volfa (Borusija Menhengladbah) i Lazara Samardžića (Udineze), pa tek deseto mesto u Bundesligi, sa sedam bodova iz šest mečeva i nije toliko začuđujuće. Ali, izgleda da se Bikovi bude...

Izabrane vesti

Lajpcig je u 6. kolu napunio mrežu Herte - 6:0 i nagovestio buđenje. Sve je počelo prelepim pogotkom Kristofera Nkunkua u 15. minutu, kada je Jusuf Poulsen propustio loptu kroz noge na dodavanje Lukasa Klostermana. Ona je stigla do 23-godišnjeg Fracuza koji se odličnim postavljanjem oslobodio protivničkog igrača, a zatim elegantno lobovao Aleksandera Švolova.

Još dva puta do odlaska na odmor, a triput u drugom poluvremenu morao je golmana gostiju iz Berlina da vadi loptu iz mreže svog gola. Na to su ga primoravali prvo Poulsen u 23, pa Nordi Mukijele u nadoknadi prvog dela, potom Emil Forsberg iz penala u 60, ponovo Nkunku u 70. i Amadu Hajdara sedam minuta kasnije.

Ajntraht iz Frankfurta kao da se pretplatio na remije i to rezultatom 1:1. Računajući i duel sa Fenerbahčeom ovom im je peti uzastopni tim rezultatom, a šesti duel u nizu bez pobednika.

U subotnjem okršaju sa Kelnom bod domaćinu doneo je Rafael Bore u nadoknadi prvog poluvremena, na dodavanje Filipa Kostića. Reprezentativac Srbije sjajno je odigrao dodavanje po zemlji na drugu stativu, gde je Brazilac natrčao na loptu i udarcem iz prve poslao je u mrežu.

Ostao je tim iz Frankfurta na samo jednom porazu, ali je i dalje bez pobede. Što se tiče Kostića, reprezentativcu Srbije ovo je bila druga asistencija u sezoni, uz pogodak protiv Štutgarta (1:1), a sve je ostvario u septembru.

Bajer Leverkuzen se dugo mučio da slomi otport Majnca, a kada je Florijan Virc uspeo u 62. minutu, posle sjajne razmene dodavanja sa Džeremijem Frimpongom, već u 65. moglo je da bude 2:0, ali je pomoćni sudija dobro video, a VAR potrvrdio ofsajd Amina Adlija, pa je pogodak poništen.

Bez obzira na rezultat, ishod utakmice podigao je Bajer na drugo mesto Bundeslige, pošto je Volfsburg poražen u Zinshajmu od Hofenhajma. Domaćin je do 3:1 došao golovima Kramarića u nadoknadi prvog, pa Baumgartnera i Kaderabeka u drugom poluvremenu. Prethodno je Baku u 25. doveo Vukove u vođstvo.

Bajer i Volfsburg sada su izjednačeni sa po 13 bodova, tri manje od lidera Bajerna.

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Grojter Firt - Bajern 1:3 (0:2)

/Iten 88 - Miler 10, Kimih 31, Grisbek 68ag/

Subota

Ajntraht - Keln 1:1 (1:1)

/Bore 45+6 - Škiri 14/

Hofenhajm - Volfsburg 3:1 (1:1)

/Kramarić 45+2, Baumgartner 74, Kaderabek 82 - Baku 25/

Bajer Leverkuzen - Majnc 1:0 (0:0)

/Virc 62/

RB Lajpcig - Herta 6:0 (3:0)

/Nkuku 16, 70, Poulsen 23, Mukijele 45+3, Forsberg 60 pen. Hajdara 77/

Union Berlin - Bilefeld 0:0

18.30: (3,90) Borusija Menhengladbah (3,70) Borusija Dortmund (2,00)

Nedelja

15.30: (3,05) Bohum (3,40) Štutgart (2,45)

17.30: (2,00) Frajburg (3,50) Augzburg (4,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijan PoulsenBundesligaRB LajpcigFilip KostićBajer LeverkuzenAjntraht FrankfurtKristofer Nkunku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara