Van Nisterlroj sa Vajnaldumom, Bergvajnom i Depajom na treningu reprezentacije Holandije (© AFP)
Van Nisterlroj sa Vajnaldumom, Bergvajnom i Depajom na treningu reprezentacije Holandije (© AFP)

Povratak legende: Rud van Nistelroj prvi kandidat da vodi PSV

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 22:55

Uz pomoć Fredija Rutena

Na kraju sezone odlazi Rodžer Šmit, dolazi Rud van Nistelroj. Bar je takav plan čelnika PSV-a, holandski mediji uveravaju da je pred realizacijom, da samo detalji dele legendarnog golgetera od promocije na Filip stadionu.

Prema istim izvorima, Van Nistelroj je sad raspoložen da prihvati ponudu (pre mesec dana rekao kako je rano) i sa pozicije trenera mladog tima na kojoj se trenutno nalazi preuzme brigu o seniorima. Mesto na klupi ostaće upražnjeno zato što je Šmit odlučio da ne aktivira klauzulu o nastavku saradnje, bez obzira kako se završi trka sa Ajaksom za naslov prvaka Holandije ili pohod na premijerno izdanje Lige šampiona.

Izabrane vesti

Na taj način, Rodžer Šmit je dao dovoljno vremena upravi kluba iz Ajndhovena da povuče naredni potez. Posle višenedelje procene, odlučeno je da se posao ponudi Van Nistelroju, kome bi to bio debi na velikoj sceni. PSV bi u tom slučaju pratio stazu kojom je pre promovisao Marka van Bomela, bez iskustva među seniorima u trenera prvog tima, iako je ranije vodio samo omladince.

Uz bitnu napomenu. Odmah uz bok Van Nistelroju na klupi bi sedeo Fredi Ruten, kako bi Rud imao na koga da se osloni, pita za savet, procenu, pomoć. A Ruten je tri godine bio šef struke PSV-a, vodio je još Fajenord, Vitese, Šalke, Anderleht, Makabi iz Tel Aviva, Al Šabab, da bi prošlog leta postao deo Upravnog odbora NEC-a iz Najmehena. Što je najvažnije, raspoložen je da se vrati i prihvati ulogu Van Nistelrojovog mentora.

Tokom bogate karijere Rud van Nistelroj je igrao za Den Boš, Herenven, Mančester junajted, PSV, Real Madrid, Hamburger i Malagu, dok je za reprezentaciju Holandije postigao 35 golova na 70 utakmica. Kasnije je radio u stručnom štabu državnog tima pod vođstvom prethodnog selektora Ronalda Kumana.

 


tagovi

Rud Van NistelrojPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara