Povrede, zaobiđite ga - hoćemo da uživamo u njegovim majstorijama! Sa Di Marijom u pravoj formi Juve je krem evropskog fudbala

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 20:38

Stara dama lagano izborila plasman u osminu finala Lige Evrope - 3:0

Nema sumnje da je jedna od novogodišnjih želja Anhela di Marije bila da ga povrede zaobiđu u širokom luku, što i nije čudno jer je fantastičnom Argentincu potrebno samo malo takmičarskog ritma da na delu pokaže zbog čega ga mnogi smatraju jednim od najvećih majstora današnjice. Sa njegovim fudbalskim darom večeras se na delu upoznala Nantova publika, koja je priredila istinski spektakl na svom stadionu, verovala da posle 1:1 u Torinu ekipa Antoana Kombuarea može do prolaska u osminu finala, ali ju je u tome sprečio novopečeni šampion sveta iz Juventusovih redova - 0:3 (0:2).

Di Marija je brutalno ohladio domaćina, koji je otvoreno ušao u utakmicu, pa je praktično sve bilo rešeno već posle 20 minuta igre, kada je postigao dva od svoja tri gola na ovom meču. Argentinac je u petom minutu prevario sve na stadionu, pa tako i Albana Lafonta, kada je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ostavio domaćeg čuvara mreže na kolenima i poslao loptu u suprotne rašlje.

Izabrane vesti

To nije bilo sve od šouprograma odličnog veziste Stare dame. Di Marija je 18. minutu na sjajan način promešao kompletnu odbranu Nanta, pokušao petom da pošalje loptu u bloži ugao protivničkog gola, ali se rukom isprečio Nikola Paloa. Iskusni defanzivac je zaradio direktan crveni karton, a Di Marija sa bele tačke rutinski pogodio suprotan ugao Lafontovog gola.

Juventus je od tog trenutka imao idealnu situaciju pred sobom i mogućnost da razreši svaku dilemu po pitanju plasmana i mnogo ranije. Filip Kostić nije imao sreće u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je umesto mreže uzrmao desnu stativu Nantovog gola, a pre toga je malo pored gola gađao Manuel Lokateli.

U drugih 45 minuta došlo je do obaranja ritma od strane gostiju, mada su pre trećeg gola Anhela di Marije odlične prilike propuštali Huan Kuadrado i Aleks Sandro. Upravo su Kuardado i Vlahović od 64. minuta, kada su ušli na teren, podigli energiju u Juventusovim redovima i doprineli postizanju trećeg gola. Uporni srpski golgeter je upravo svojom agresinošću bio nehotični asistent Di Mariji kod ostvarivanja het-trika. Ovoga puta Argentinac je bio na pravom mestu na drugoj stativi, odakle je loptu još jednom uspeo da prebaci preko gol-linije.

Juventus je na delu pokazao da su ga mnogi prerano otpisali iz evropske priče u ovoj sezoni. Alegrijev tim sada dodatno dobio na samopouzdanju, pa bi s obzirom na dešavanja u Seriji A, Liga Evrope moglda da postane apsolutni prioritet ovog odličnog tima. To je sasvim i očekivano, s obzirom da će ovo biti jedini preostali izlaz u Ligu šampiona.

LIGA EVROPE – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (REVANŠI)

Četvrtak

Midtjiland - Sporting Lisabon 0:4 (0:1), prvi meč: 1:1

/Koates 21, Gonkalves 50, 77, Gartenman 85ag/

Monako - Bajer Leverkuzen 2:3 (u toku su produžeci), prvi meč: 3:2

Nant - Juventus 0:3 (0:2), prvi meč: 1:1

/Di Marija 5, 20, 78/

PSV Ajndhoven - Sevilja 2:0 (0:0), prvi meč: 0:3

/De Jong 77, Silva 90+5/

21.00: (2,30) Mančester Junajted (3,45) Barselona (3,30), prvi meč: 2:2

21.00: (1,70) Ren (3,90) Šahtjor (5,50), prvi meč: 1:2

21.00: (1,70) Roma (3,80) Salcburg (5,70), prvi meč: 0:1

21.00: (2,30) Union Berlin (3,20) Ajaks (3,25), prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

Anhel Di Marija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara