Seltikovo slavlje (©Reuters)
Seltikovo slavlje (©Reuters)

Pozajmica za bukvare: Adam Ajda rasporio Rendžers, Seltik je škotski apsolutista (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 18:21

Kelti slavili sa 1:0 i osvojili duplu krunu

Kad se bude analiziralo ko je kako poslovao tokom pelaznog roka u januaru 2024, Seltik će dobiti jedan veliki plus zbog akvizicije Adama Ajde. Jer iako možda navijačima nije zvučalo logično da na šestomesečnu pozajmicu dovodiš napadača uz Čempionšipa, iako su verovatno to mnogi protumačili kao nesposobnost uprave da pronađe pravo, dugoročno rešenje, 23-godišnji špic Norič Sitija ispunio je sva očekivanja, pa i više od toga.

Posle osam golova na 15 utakmica u prvenstvu, računajući tu i jedan protiv večitog rivala u Old Firmu, još jedan legend vredan pogodak za 190 centimetara visokog napadača iz Korka. I to opet protiv Rendžersa, u finalu Kupa i da sve bude gore za protivničke navijače – u 90. minutu utakmice.

Izabrane vesti

Tek da boli još jače. Iako je gorelo i pre toga. Jer Rendžers je nakon prvog poluvremena, u kome je svesno umrtvio ritam igre, zapeo u drugom i čak i postigao pogodak poništen zbog faula nad Seltikovim golmanom Džoom Hartom. Prekršaja koji jeste postojao, ali koji ruku na srce pre doba VAR-a ama baš nijedan sudija na svetu ne bi video.

Potom je u 86. minutu i Abdala Sima imao odličnu priliku, ali je užasno šutirao i kazna je stigla momentalno. Paulo Bernardo je raspalio s nekih 20 metara, a Džek Batlend, nekada reprezentativni golman Engleske, loše procenio putanju lelujave lopte i odbio je pravo na nogu Ajde. Rutinska egzekucija pocepala je srca Rendžersovih navijača na pola.

Da sve bude još gore, Seltik se danas sa Rendžersima izjednačio po broju pobeda u međusobnim duelima (i jedni i drugi po 169, uz 103 remija) što je prednost koja je u ovim poslednjim sušnim godinama za protestantski tim iz Glazgova bila jedna od retkih njegovih uteha. Druga je bila veći broj trofeja, ali nakon što je Seltik prvo ouzeo titulu, treću uzastopnu, a 12. u poslednjih 13 godina, pa danas i Kup, isparila je i ona. Po broju komada srebrnine u trofejnim vitrinama sada je – 118:118.

Na kraju, do sada su i Rendžers i Seltik imali po 12 osvojenih duplih kruna, Kelti su sada stigli do 13. pa su u tom parametru bolji. Imaju pride bolji tim, više para i čini se svetliju budućnost u kojoj će sve ove brojke ići samo još više u Seltikovu korist. 


tagovi

SeltikRendžersŠkotskaŠkotska 1Adam Ajda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara