©Star Sport
©Star Sport

Poziv za Nasera Đigu, Zvezdin štoper na Kupu afričkih Nacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 17:49

Mladi štoper predvodnik mlađe garde igrača selekcije koja je na prošlom turniru igrala u polufinalu

Naser Điga se našao na spisku Burkine Faso za prestojeći Kup afričkih nacija u Obali Slonovače (13. januar - 11. februar).

Selektor polufinalista ovog takmičenja od pre dve godine, Uber Velu, pozvao je 27 igrača, a među njima i povređenog kapitena Bertrana Traorea, za kojeg veruju da će se oporaviti do početka turnira.

Izabrane vesti

Ako bude igrao, prvotimcu Aston Vile ovo će biti peto učešće na Kupu afričkih nacija, dok će Stiv Jago i Adama Gira učestovati po četvrti put.

"Nisam zabrinut oko Traorea, on je neko ko je navikao da igra utakmice na visokom nivou", rekao je Velu prilikom saopštavanja spiska.

Điga je predvodnik mlađe garde igrača, do sada je ostvario dva nastupa za državni tim i to u prijateljskim mečevima, ali se u prethodna tri prozora redovno nalazio na spisku selektora.

Burkina Faso se nalazi u grupi D, a turnir započinje utakmicu sa Mauritanijom 16. januara, a potom će igrati i protiv Alžira i Angole. Prethodno, ova selekcija odlazi na trening kamp u Abu Dabi, gde će boraviti od 29. decembra do 10. januara i odigraće dve prijateljske utakmcie. Zasad je poznato da će jedan protivnik biti DR Kongo.

Podsetimo, mesto na širem spisku selekcije Gane zauzeli su Osman Bukari i Edmund Ado pa će Vladan Milojević na pripremama za prolećni deo sezone biti uskraćen za nekoliko igrača koji učestvuju na najvažnijem turniru afričkog fudbala.

SPISAK BURKINE FASO:

GOLMANI: Erv Kofi (Šarlroa), Hilel Konate (Šateru), Kilian Nikiema (Den Hag), Sebastijen Tu (Sabadelj);

ODBRANA: Isouf Dayo (Renesans Berkane), Nassr Điga (Crvena zvezda), Abdoul Ražk (Modena), Isa Kabore (Luton), Adamo Nagalo (Nordsjaland), Valentan Numa (Lupopo), Edmond Tapsoba (Leverkuzen), Stiv Yago (Aris Limasol);

VEZNI RED: Saša Bans (Valensijan), Adama Gira (Rasing Rijoha), Stefan Aziz Ki (Jang Afrikans), Ismaila Udraogo (Panserijakos), Draman Salu (Urartu), Gustavo Sangare (Kvili), Blati Toure (Piramids);

NAPADAČI: Sedric Badolo (Šerif), Hasan Bande (Helsinki), Mamadi Bangre (Tuluz), Mohamed Konate (Ahmat), Đribil Kvatara (Renesans), Dango Ovatara (Bornmut), Abdul Tapsoba (Amijen), Bertran Traore (Aston Vila).


tagovi

Naser Đigareprezentacija Burkine FasoKup afričkih nacijaKup afričkih nacija 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara