Zinedin Zidan (Foto: Reuters)
Zinedin Zidan (Foto: Reuters)

Praznična bomba: Zidan od leta na klupi Pari Sen Žermena!

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 08:10

Maurisio Poketino neće ostati za kormilom, sve i da osvoji Ligu šampiona

Sprema se rokada na klupi Pari Sen Žermena. Zinedin Zidan će na leto zameniti Maurisija Poketina, tvrdi novinar francuskog RMC-a Danijel Riolo, a prenosi španska Marka. Tako je navodno već odlučeno i do promene će doći kakav god bude epilog tekuće sezone.

Zizu je minulog leta po drugi put napustio klupu madridskog Reala. Od tada je bez angažmana, iako se dovodio u vezu sa brojnim evropskim klubovima. Odavno se šuška da je i velika želja Pari Sen Žermena da bivšeg francuskog reprezentativca postavi na mesto prvog trenera, a izgleda da će uprava kluba sa Parka Prinčeva konačno uspeti u nameri da ga angažuje.

Izabrane vesti

Pomenutio Riolo, koji je među prvima preneo informaciju o prelasku Lionela Mesija u glavni grad Francuske, tvrdi da će Zidan zameniti Poketina, sve i Argentinac osvoji dugo željeni trofej Lige šampiona. Odluka je doneta, a smatra se i da se bivši trener Totenhema nije najbolje snašao i da njegov status neće promeniti ni titule, s ozbirom da ne uspeva da kontroliše dešavanja u svlačionici. Navodno je već pokušavao da napusti klub, jer se ni sam ne oseća prijatno, a imao je i želju da nasledi Ole Gunara Solskjera na klupi Mančester junajteda.

Argentinac je tim gestom pokvario i odnose sa sportskim direktorom kluba Leonardom, što je očigledno nateralo rukovodioce kluba iz Pariza da se okrenu ka 49-godišnjem Francuzu.

"Zidan će najkasnije u junu biti trener Pari sen Žermena", tvrdio Riolo.

Novinar RMC-a takođe ističe da na Zizuov dolazak neće uticati sudbina Kilijana Mbapea. Francuskom reprezentativcu ističe ugovor na kraju sezone, a mnogi ga od naredne vide u dresu madridskog Reala. Zidan je navodno pristao da preuzme Svece, čak i u slučaju da hitronogi napadač digne sidro.

Zinedin Zidan je kao trener Real Madrida osvojio dve titule u Španiji, tri trofeja Lige šampiona, po dva Superkupa Španije i Evrope, a u dva navrata je bio i klupski prvak sveta.


tagovi

Pari Sen ŽermenMaurisio PoketinoZinedin Zidan

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara