(©AFP)
(©AFP)

Real krenuo po devetku: Verner, Lautaro i Haland prete Joviću

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.02.20. | 10:27

Golova nema, a to se u Madridu ne toleriše

Treće leto i treći Realov napad na devetku koja garantuje golove. Zbog njih se fudbal i igra, posebno na stadionu “Santjago Bernabeu”. A kako Karim Benzema nije zatresao gol u Primeri još od decembarskog sudara sa Valensijom, a Marijano Dijaz, pa nažalost ni Luka Jović nikoga u Madridu nisu ubedili da su ono što se tražilo Kraljevski klub će i treće uzastopno leto krenuti u poteru za klasičnim špicem.

Šuškalo se o tome još tokom januarskog prelaznog roka, s tim da se i tada govorilo o letu, ali su se u Madridu još nadali da će Luka Jović da proradi i natera ih da se predomisle. Međutim, posle skromnih 770 minuta raspoređenih na 22 utakmice na kojima je postigao dva gola procenjeno je da Joviću ipak treba vreme. A to je ono što Real nema, jer Real uvek i stalno morao da bude najbolji.

Izabrane vesti

Zato madridska Marka u današnjem izdanju navodi da su u Madridu prelomili i već krenuli da se raspituju širom Evrope. S tim da su posle ne baš uspešnih pokušaja sa Dijazom i Jovićem – tada su pokušavali da za relativno male pare dovedu dugoročna rešenja – sada voljni da se otvore i dovedu proverenog igrača, ako tako nešto uopšte postoji, jer ništa ne može da te pripremi za Kraljevski klub.

Pride, nije ni to lak zadatak, jer već dokazanih asova na najvišem nivou nema mnogo, a još su ređi oni dostupni. Ipak, Marka je izdvojila tri imena koja su u Realu identifikovali kao prioritetne mete.

Ispred svih je Erling Haland, njega cela Evropa gleda već dugo, letos su u Madridu smatrali da je za njega prerano, kad je nastavio da rešeta i u Dortmundu shvatili su da su se možda i prevarili. U njegovom ugovoru je i izlazna klauzula od 75.000.000 evra, nije to problem za Real, ali je problem što će ona stupiti na snagu tek posle letnjeg prelaznog roka i malo je verovatno da će ga Borusija pustiti posle samo šest meseci na Vestfalenu. U Madridu istina ne vole previše njegovog menadžera Mina Rajolu, preveliki je on cirkuzant za tako gospodski klub, ali su odnosi u međuvremenu izglađeni tokom pokušaja da se iz Mančester junajteda dovede Pol Pogba.

Drugi pik je Interov Lautaro Martinez, njegova cena je zakucana na 111.000.000 evra i mogao bi Real i tako daleko da dobaci, međutim, ni ovaj slučaj nije bez prepreka. Prvo, Barselona se već dugo udvara Argentincu i tu je sigurno u prednosti. Osim toga, Real u timu već ima Vinisijusa, Rodriga, Edera Militaa, Rejnijera i Japanca Kuba, sve igrače sa pasošima zemalja van Evropske unije. Tu su dakle sva mesta popunjena, jedino da Lautaro izvuče italijanski pasoš.

Tu je i Timo Verner, za njega se zna već dugo, ali tu su navodna konkurencija Liverpul i Bajern, kad je potpisivao novi ugovor sa Lajpcigom pisalo se da je otkupna klauzula svega 30.000.000 evra, to je sića za Real, ali sumju u ovakav potez izaziva baš to što ga Kraljevski klub godinama prati, a nikako da krene u akciju.

Na kraju, svi znaju da je Realova tiha patnja Kilijan Mbape, jeste krilo, ali za njega bi Kraljevski klub žrtvovao i devetku i pola Španije. Međutim, čini se da su i u Madridu svesni da će teško do Pari Sen Žermenovog asa.

Sigurno je samo da Joviću curi vreme i da je vreme da počne da pogađa redovno. A nije to lako kad dobija šansu na kašičicu.

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara