Srbija i dalje ne zna kada će igrati baraž za EP

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.04.20. | 16:04

Odluka 27. maja

Trebalo je 26. marta Srbija da igra sa Norveškom meč polufinala baraža Lige nacija, što je poslednji put koji vodi do Evropskog prvenstva. Ali korona je imala druge planove...

Od tada UEFA je dva puta pomerala datum za baraže, najpre je trebalo da se igraju u junu, a onda su ponovo odloženi na neodređeno. I danas, posle sednice UEFA sa generalnim sekretarima 55 nacionalnih saveza, Orlovi i dalje nemaju podatak kada će zaigrati protiv Norveške.

Izabrane vesti

Generalnik sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović je otkrio detalje sa današnjeg sastanka. Najpre ono što se tiče reprezentacije naše zemlje.
Što se tiče baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, moguća su tri scenarija za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica: mečevi u septembru i oktobru, potom u oktobru i novembru ili da se oba meča odigraju u novembru. Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav u UEFA koja će konačnu odluku o terminima baraža doneti 27. maja na sednici Izvršnog odbora“, rekao je Šurbatović za sajt FSS-a.

Novitet sa sednice je da UEFA više nije baš toliko kruta da sve lige moraju da se završe u formatima koji su određeni pre početka takmičarske godine.
UEFA prati razvoj situacije sa virusom KOVID 19 i svi savezi su dobili preporuku da sa nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu menjati u skladu sa okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima“.

Razgovaralo se i o sudbini evropskih kupova, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini finala su 27. avgust za Ligu Evrope, a dva dana kasnije za Ligu šampiona.

Što se tiče srpskih klubova, bitna je informacija da je UEFA pomerila datum za licenciranje za evropske kupova za mesec dana, do 30. juna.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara