Dve godine posle tragične greške Karijus se vraća u Liverpul

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.20. | 18:11

Iz istog razloga zbog kog je napustio Enfild

Dolazak Alisona u Liverpul 19. juna 2018. godine značio je kraj avanture za Lorisa Karijusa na Enfildu, ali je Nemac to mogao da predoseti i dvadesetak dana ranije, posle užasne partije u finalu Lige Šampiona protiv Real Madrida. Sećaju se ljubitelji fudbala kako je tragikomično to sve izgledalo. I to ne u bilo kojoj utakmici, već u tako bitnoj i važnoj.

Ipak, kako Atletik ekskluzivno javlja, Karijus bi dve godine kasnije, tačnije na leto 2020. godine, mogao da se vrati u Liverpul. I to javlja novinar Džejms Pirs koji ima odlične kontakte u Liverpulu, tako da ovo treba shvatiti ozbiljno.

Izabrane vesti

Nemački čuvar mreže je početkom sezone 2018/19 prosleđen na dvogodišnju pozajmicu u Bešiktaš, turski klub je imao opciju da ga na kraju otkupi, ali od tog posla izgleda neće biti ništa.

Karijus je do sada igrao standardno, zabeležio 66 nastupa, ali umesto da napreduje bivši golman Majnca nastavio je sa kiksevima. Štaviše, čuvar mreže Orlova ponovo je imao žutu minutu u neočekivanom porazu Bešiktaša od Erzuruma u turskom kupu, nakon čega se našao na udaru navijača i čini se da u Istanbulu nemaju više strpljenja.

I bilo bi dobro po njega da mu je to bila jedina greška u crno-belom dresu...

Za sada njegova budućnost je neizvesna, ali izgleda da ostanak u Liverpulu, gde je njegovu karijeru skrojio taj jedan meč, nije opcija. Karijus je dolaskom u Liverpul preuzeo mesto prvog golmana od Simona Minjolea i samim tim bio starter u finalnom meču Lige šampiona sa Realom koji je bio njegov 49. u dresu Redsa, a kako stvari stoje i poslednji. Verovatno će se vratiti u Liverpul, a posle toga produžiti negde dalje.

Karijus u Liverpulu ima ugovor do leta 2021. godine.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara