Prekrajanje evropskih puteva

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.05.20. | 12:04

Kojim se sve pravcima može do kvalifikacija u Ligu Evrope

Odlukom da ove sezone nema ispadanja skinut je pritisak sa borbe za goli život u elitnom rangu srpskog fudbala, pa je pažnja celokupne javnosti, nakon overe šampionske titule od strane Crvene zvezde, prebačena na bitku za preostale pozicije u evropskim takmičenjima - tačnije kvalifikacije za Ligu Evrope. Situacija se po tom pitanju ozbiljno zakuvala i čeka nas nekoliko vrlo uzbudljivih nedelja u Superligi i Kupu Srbije.

Siguran je samo Partizan, Vojvodina je na korak od cilja, dok TSC ima priliku da učvrsti svoje pozicije u slučaju današnje pobede nad Javorom u Senti (17.30). Ekipa Zoltana Saba bi tako ostala u trci za trećim mestom, koje osigurava učešće u Evropi i definitivno presekla mogućnost Radničkom iz Niša da se kroz prvenstvo domogne novog izlaska na evroscenu. Podsećamo, plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope obezbeđuju drugi i treći iz Superlige, kao i osvajač Kupa Srbije. Sa druge strane, ukoliko bi neko od tri prvoplasirana kluba osvojio trofej u kupu, onda bi se to evropsko mesto preselilo na prvenstvo. Tačnije, četvrtu poziciju Superlige.

Izabrane vesti

Ekipa iz Bačke Topole jedina od kandidata za Evropu ne učestvuje u završnici kupa, jer je eliminisana od Mladosti iz Lučana, pa joj je u ovom trenutku Superliga jedina opcija. Ipak, Sabovom timu komplikacije stvara i neprijatan raspored do kraja sezone, jer ga očekuju gostovanja Proleteru i Radničkom, a između i meč sa Crvenom zvezdom.

"Samo pobeda dolazi u obzir i naš opastanak na četvrtom mestu Superlige, koje vodi u evropsko takmičenje. Dobro smo trenirali, očekujem da zabeležimo dobre rezultate. Protiv Javora idemo na pobedu jer želimo da zadržimo četvrto mesto", poručio je Sabo uoči utakmice.

Dakle, ukoliko ne uspe da prestigne Vojvodinu u poslednja tri kola, TSC će u završnici Kupa Srbije navijati da neko od tri prvoplasirana tima Superlige osvoji trofej, što će automatski značiti istorijski trenutak u Bačkoj Topoli.

U najboljoj situacji u ovom trenutku je ekipa Nenada Lalatovića, koja je remizirala u derbiju sa Čukaričkim i odaljila se na šest bodova udaljenosti od TSC-a. Lale imaju sve u svojim rukama i pred sobom gostovanja u Ivanjici i Inđiji, a potom derbi sa Partizano u poslednjem kolu. Voša ima ogromne ambicije i u Kupu Srbije, gde potajno želi i trofej. Ali, prvo mora da eliminiše Mladost iz Lučana u četvrfinalu. Naravno, ne sme se zaboraviti da do evropskih kvalifikacija teoretski još uvek mogu i Mladost, Inđija i Radnik, kao aktivni učesnici nacionalnog kupa. Ipak, osvajanje trofeja nekog od njih bi se smatralo jednom od najvećih senzacija u istoriji srpskog fudbala.

Čukarički je silovito napadao u drugom poluvremenu utakmice u Novom Sadu, kako bi došao do dragocenog preokreta protiv Vojvodine, ali je morao da se "zadovolji" jedim bodom, pa u ovom trenutku zavisi od sebe samo u kupu, dok će u prvenstvu navijati protv TSC-a. Ipak, da bi mogao uopšte da se nada četvrtom mestu moraće da pobeđuje sve protivnike do kraja sezone. Ekipu Aleksandra Veselinovića očekuju mečevi sa Inđijom, Partizanom i Mačvom.

Stoga će najuzbudljivije u četvrtfinalu Kupa Srbije biti upravo na Banovom brdu, gde u sredu od 15 časova gostuje Radnički iz Niša. Kao što smo rekli, u slučaju današnje pobede TSC-a evropske ambicije ekipe Radoslava Bataka zavisiće samo od učinka u najmasovnijem takmičenju, odnosno osvajanja trofeja. Inače, Nišlije do kraja sezone u Superligi očekuju mečevi sa Radom, Radnikom i upravo TSC-om u poslednjem kolu.

RASPORED DO KRAJA:

VOJVODINA:

Četvrtfinale kupa: Mladost (D)

Superliga: Javor (G), Inđija (G), Partizan (D)

TSC:

Superliga: Javor (D), Prleter (G), Crvena zvezda (D), Radnički Niš (G)

ČUKARIČKI:

Četvrtfinale kupa: Radnički Niš (G)

Superliga: Inđija (D), Partizan (G), Mačva (D)

RADNIČKI NIŠ:

Četvrtfinale kupa: Čukarički (D)

Superliga: Rad (D), Radnik (D), TSC (G)

SUPERLIGA, 27. KOLO

Petak

Inđija - Spartak 1:2 (1:1)

/Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:0)

/Bojić 13 - Tedić 76p/

Rad – Crvena zvezda 0:5 (0:3)

/Ivanić 24p, Babić 30, Vukanović 36, 82, Degenek 57/

Subota

Radnik - Proleter 1:1 (0:1)

/Stamenković 77 - Babić 42pen/

Partizan - Mladost Lučani 4:1 (2:1)

/Marković 12, Asano 19, Sadik 62, Stevanović 70 - Odita 23/

Napredak - Radnički 1:1 (0:0)

/Gavrić 64 - Hao 90+4/

Nedelja

17.00: (1,30) TSC (5,20) Javor Matis (11,0)

19.30: (2,70) Mačva (2,95) Voždovac (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara