San Siro
San Siro

Ipak je zdravlje najvažnije: Nema sporta u Italiji do 3. aprila

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 18:43

Sve lige - otkazane

Deluje da su na celoj planeti pretnju širenja virusa korona najozbilnije shvatili Italijani. Pokazali su to konkretnim potezom, pošto su rešili da kompletan sport na teritoriji te države suspenduju u naredne tri sedmice. Hitnom odlukom Olimpijskog komiteta Italije svi sportski događaji, bilo da je reč o pojedinačnim ili kolektivnim sportovima, biće otkazani su i neće se odražavati do 3. aprila.

Potrebno je samo da ovaj ukaz Olimpijskog komiteta potpiše predsednik Vlada Italije, Đuzepe Konti, ali je jasno da će to učiniti, pošto niko na Apeninima ne želi da rizikuje živote ljudi. Posebno što je narod zaplašen da bi virus mogao da se proširi i odnese još žrtava, a već su, samo u lombardijskoj regiji, zabeležena 333 smrtna slučaja. ukupnmo 463 na teritoriji cele države.

Izabrane vesti

Italiji su rešili da, što je više moguće, suzbinju širenje virusa, pa su sve lige, u svim sportovima i kategorijama, od pionirskog od seniorskog uzrasta, na čekanju. Bar do 3. aprila.

S obzirom da Olimpijski komitet Italije ima ingerencije samo na domaća takmičenja, internacionalni mečevi na Čizmi će se, ipak, igrati. No, bez publike kako se virus ne bi širio, pa će tako susreti fudbalske Lige šampiona (Juventus – Lion, 17. marta), Lige Evrope (Inter – Hetafe 12. marta i Roma – Sevilja sedam dana kasnije), kao i mečevi košarkaške Evrolige, Evrokupa i FIBA Lige šampiona u kojima učestvuju italijanski timovi biti igrani na praznim stadionima i halama.

Odluka Olimpijskog komiteta značajno će uticati na tumbanje kalendara takmičenja, posebno u Seriji A, gde su neka kola već ispomerana, pa je nastao opšti haos i više se ne zna ko i kad bi trebalo da igra. Do 3. aprila svakako lopta miruje.

Možda je tako i bolje.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara