Matija Nastasić (©AFP)
Matija Nastasić (©AFP)

Preokret: Matija Nastasić se vraća u Majorku

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.08.23. | 15:17

Samo dva meseca pošto se rastao sa španskim klubom

Želja je postojala, ideja takođe, ali se nije materijalizovala. Umesto da započne drugi mandat u Humskoj, kako su navijači Partizana priželjkivali, Matija Nastasić će po drugi put obući dres – Majorke!

Kako javljaju španski mediji, 30-godišnji srpski defanzivac vratiće se na Balearska ostrva samo dva meseca pošto ih je napustio. Krajem prošle sezone dve strane nisu uspele da se dogovore oko produžetka saradnje, ali je kasniji rasplet situacije doveo do toga da obnove saradnju. Prvo, činjenica da Nastasić u proteklom periodu nije uspeo da pronađe klub, i drugo, potreba španskog tima da angažuje novog štopera pošto se Antonio Hoze Railjo teže povredio.

Izabrane vesti

Trener Havijer Agire želeo je sunarodnika Sezara Montesa iz Espanjola, ali je katalonski klub tražio previše novca, oko 10.000.000 evra. Sportski direktor Pablo Orteljs je navodno predložio Stefan Mitrovića, ali se meksičkom stručnjaku nije dopala ta ideja, propao je i pokušaj da se angažuje Rob Holding. Na kraju, ipak, Nastasić.

Kako piše lokalni medij LAZONA10, bivši štoper Partizana ne ispunjava pojedine uslove članova stručnog štaba Majorke i zbog čega su prethodno pokušali da pronađu drugo rešenje na tržištu, ali je zbog liderske crte i mogućnosti da se ekspresno prilagodi timu, s obzirom da je u njemu već igrao, izbor na kraju pao na nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

Nastasić je prošle sezone odigrao 14 utakmica u La Ligi od čega deset kao starter, a postigao je i gol protiv Atletika u Madridu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023MajorkaMatija NastasićTransferiTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara