Heroj dana: Denis Popov (©fc-rostov.ru)
Heroj dana: Denis Popov (©fc-rostov.ru)

Priča dana: Golman Rostova rekorder i igrač meča! Primio 10 golova, odbranio 15 šuteva i penal

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 00:02

Klub iz Jaroslavske oblasti morao putem zvaničnog saopštenja da objasni kako su pretrpeli tako ubedljiv poraz, pošto su bili meta javne osude onih koji nisu ispratili situaciju...

Ime i prezime 17-godišnjeg Denisa Popova verovatno neće predstavljati neki bitan faktor u svetskom fudbalu narednih godina, ali bar jedan dan o njemu će pričati cela planeta!

Nikada i nikako jedan golman ne može da bude srećan kada primi deset golova na jednoj utakmici, ali golobradi kadet Rostova postao je priča dana u fudbalskom svetu jer je izrežirao nešto što će se prepričavati i pamtiti dugo. Uprkos tome što je njegov Rostov pretrpeo fudbalsku katastrofu na gostovanju Sočiju (1:10), upravo je Popov izabran za igrača utakmice jer je uprkos tome što je deset puta vadio loptu iz mreže imao okruglo petnaest direktnih intervencija čime je postao rekorder ruske Premijer lige! U tih petnaest intervencija uključuje se i penal koji je u 26. minutu “skinuo“ Antonu Zabolotnjiju, čime je sprečio da rezultat verovatno bude još ubedljiviji!

Izabrane vesti

Kako to obično bude slučaj, mnogi su se obrušili na Rostov i glasno se zapitali kako je moguće da je četvrtoplasirani tim ruskog prvenstva poražen tako ubedljivo, da je klub morao da se oglasi saopštenjem na engleskom jeziku kako bi svima razjasnio situaciju...

“Dragi prijatelji,

Mnogo ljudi i navijača Rostora koji ne pričaju ruski jezik nije moglo da shvati kako je meč mogao da se završi rezultatom 10:1 u korist Sočija. Zato moramo da objasnimo svima da su šestorica naših igrača zaraženi virusom korona i zbog toga je ceo tim morao da bude u karantinu.

Fudbalski klub Soči je odbio da pomerimo termin utakmice, zbog čega smo bili prinuđeni da igramo sa decom starosti između 16 i 19 godina. Rezultat jeste uznemirujuć, ali hajde da ostanemo pozitivni uprkos svemu.

Pre svega, 17-godišnji Denis Popov napravio je 15 intervencija, uključujući i penal, zbog čega je rekorder Premijer lige. Denis je ukrao šou i pokazao zašto zaslužuje nagradu za igrača utakmice.

Još jedna bitna stvar je gol koji smo postigli. Roman Romanov (17) postigao je neverovatan gol i postao najmlađi strelac u istoriji našeg kluba, a ušao je i među tri najmlađa u istoriji takmičenja.

Znamo da ćete se saglasiti s nama da su se igrači borili za svaki pedalj terena, svako ponaosob je pokazao neverovatan karakter. Želimo da izrazimo zahvalnost navijačima zbog toga što nas podržavaju širom planete“, stoji u saopštenju Rostova. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Denis Popov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara