Dani Ings (Reuters)
Dani Ings (Reuters)

Priča se o Kejnu i Halandu, a Ings iskočio kao zamena za Aguera

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 17:14

Mančester Siti zainteresovan za špica Sautemptona

Mančester Siti grabi ka tituli Premijer lige praktično bez pomoći klasičnih špiceva. Od 64 prvenstvena gola Gabrijel Žezus (7) i Serhio Aguero (1) postigli su svega osam, ali Pepu Gvardioli je jasno da mu je trenutno ekipa najtanja upravo na toj poziciji i da bi ovog leta morao da reaguje. Dok su u centru pažnje evropski medija Erling Haland i Hari Kejn kao bombe koje bi mogle da ekspodiraju na Etihadu u dolazećem prelaznom roku, Skaj je lansirao informaciju da ne bi bilo iznenađenje da se Građani odluče za znatno jeftiniju i mnogo manje pompeznu opciju u vidu Danija Ingsa.

Kako miriše na odlazak nezadovoljne i vrlo često povređene klupske legende Serhija Aguera za kojeg se par meseci pred istek ugovora interesuju Barselona i Pari Sen Žermen, Siti uveliko razmišlja o potencijalnim novim devetkama. Svesni su u klubu ne bi mogli da vide ni Kejna ni Halanda bez bar 100.000.000 evra - za Norvežanina se pominju cifre oko 115.000.000, engleskog reprezentativca prvi čovek Totenhema Danijel Levi ne bi pustio ispod 140.000.000.

Izabrane vesti

(2,70) Fortuna Dizeldorf (3,15) Bohum (2,70)

Kako je Ings privukao pažnju Sitija? Otkako se takmičarske 2018/19 vratio u Sautepton profilisao se kao jedan od boljih englskkih špiceva u ostrvskoj eliti. Prva sezonea sa 24 odigrane utakmice, sedam golova i tri asistencije, bila je zagrevanje za narednu kada je odigrao svih 38 mečeva uz 22 postignuta i dva nemeštena gola. Ovsezonski učinak od osam golova na 22 utakmice rezultat je isključivo povreda zbog koji je kada se sve sabere pauzirao oko dva meseca. Da su zdravstveni problemi izostali, teško da ne bi bio ispred Olija Votkinsa na najnovijem spisku selektora Gereta Sautgejta.

Siti bi u operaciji Dani Ings imao i značajan pregovarački potencijal budući da od leta ulazi u poslednju godinu ugovora sa Svecima i da još nije počeo pregovore o produžetku saradnje. Zato bi Građani 28-godišnjaka mogli da dvedu u Mančester za manje od 22.000.000 evra na koliko se trenutno procenjuje njegova tržišna vrednost.

Gvardiola bi za relativno mali novac dobio tehnički izuzetno običenog špica. Ne driblera, ali čoveka koji pogađa iz šesnaesterca, van njega i koji odlično čita igru i učestvuje u akcijama. Mane se ogledaju u čestim povredama. Kad je zdrav postiže golove u kontinuitetu što je pokazao prošle sezone u Premijer ligi, ali postoji opasnost da će se češće nego ostali sa bolnom grimasom uhvatiti za nogu i morati da napusti teren. Nešto poput blažeg sindroma Sehija Aguera. Pre šest godina njegov potencijal spoznao je Liverpul, ali se on nije rasplamsao na Enfildu zbog povrede i operacije ligamenata kolena.

Za kraj, ne razlikuje velike i male utakmice, zvučnije rivale ili one sa začelja tabele. Davao je golove protiv svih klubova velike šestorke, a minimum jednom pobeđivao engleske creme de la creme timove izuzev Mančester Junajteda.



tagovi

Dani IngsMančester SitiSautempton

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara