Foto: AFP
Foto: AFP

Prihod kakav u Brazilu ne pamte, a navijači Flamenga znaju šta bi s njim - platite Sampaoliju da ode (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.09.23. | 01:40

Dani visokog napona na Marakani posle poraza u prvom meču finala Kupa Brazila protiv Sao Paula

Ni treći trenerski mandat Horhea Sampaolija u Brazilu po svemu sudeći neće se završiti slavno. U Santosu je potrajao svega godinu dana, u Atletiko Mineiru mesec dana manje. U Flamengu? Pitanje je da li će i toliko, jer navijači kluba iz Rio de Žaneira traže da napusti klub posle svega šest meseci!

U Seriji A već na polovini puta ima 12 bodova zaostatka, iz Kopa Libertadoresa ga je na veliko iznenađenje već u osmini finala eliminisala Olimpija Asunsion... Kup Brazila bio je jedina prilika za argentinskog stručnjaka da makar donekle popravi status među navijačima Flamenga.

Izabrane vesti

Prva utakmica finala, Marakana krcata, sve je bilo spremno za feštu, ali se umesto slavlja u Rio de Žaneiru dogodila tragedija! Fudbalska, razume se. Sao Paulo je pred prepunim tribinama šokirao domaće navijače minimalnom pobedom i jednu ruku već stavio na trofej na koji čeka još od osnivanja – 1:0 (1:0).

Malo ko je davao velike šanse ekipi Dorivala Žuniora da može da dođe do finala, a kamoli da ispiše istoriju podizanjem trofeja. U prvenstvu je tek na 13. poziciji, svega sedam bodova deli je od opasne zone, okruglo dva meseca ne zna za pobedu u Seriji A... Ipak, eliminaciona takmičenja idu joj od ruke. Preko San Lorenca plasirala se u četvrtfinale Kopa Sudamerikane, u Kupu je još 90 minuta deli od velikog slavlja...

U tu poziciju, na korak do istorije, Sao Paulo je doveo Džonatan Kaljeri. U nadoknadi prvog poluvremena, kad su svi mislima već bili u svlačionicama, golgeterski njuh nekadašnjeg napadača Vest Hema, Las Palmasa, Alavesa, Espanjola i Osasune proradio je kao u najboljim danima. Savršeno se ubacio na centaršut Rodriga Nestora, prethodno se lako otarasivši Ajrtona Lukasa i sa druge stative spustio loptu u bliži ugao gola pored vrlo loše postavljenog Mateuša Kunje. Marakana je proključala od besa... Besneo je i Sampaoli, koji je još pre kraja prvog dela krenuo put tunela i tamo iskalio bes na ogradi.

Velika očekivanja imale su pristalice Flamenga od večerašnjeg meča. Njih preko 67.000 okupilo se kako bi većinski dali vetar u leđa svom timu na putu do trofeja. Nije ih sprečilo ni to što ulaznice nikad nisu bile skuplje. Tamošnji mediji tvrde da je prva utakmica Flamenga i Sao Paula donela veći bruto prihod od bilo koje između dva brazilska kluba u istoriji. Nešto manje od 5.000.000 evra. Ogroman novac dali su navijači domaćeg kluba samo kako bi gledali slavlje Sao Paula u njihovom dvorištu. Mada, ako njih pitate, znaju na šta bi novac trebalo utrošiti.

"Sa današnjim prihodom možemo da platimo Sampaolijev otkaz", poručio je jedan od navijača po završetku utakmice.

Međutim, moraće još neko vreme da se strpe, jer potpredsednik kluba Markos Braz je ekspresno potvrdio da bivši selektor Argentine i Čilea definitvno ostaje na klupi makar do revanša, koji se naredne nedelje igra na Morumbiju. Da li i posle toga, to verovatno već zavisi od njega, odnosno učinka u revanšu.

Dani visokog napona na Marakani...

KUP BRAZILA, FINALE (PRVI MEČ)

Nedelja

Flamengo - Sao Paulo 0:1 (0:1)

/Kaljeri 45+2/


 


tagovi

Kup BrazilaHorhe SampaoliFlamengoSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara