Aleksandar Prijović (Printscreen)
Aleksandar Prijović (Printscreen)

Prijović i Dijamanti doneli prvu pobedu prvaku Australije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 09:40

Nekadašnji srpski reprezentativac izjednačio, a iskusni Italijan doneo pobedu Vestern Junajtedu na gostovanju Velington Finiksu – 3:2

Samo dvadeset i kusur minuta na terenu bilo je dovoljno Aleksandru Prijoviću da pokaže da je i dalje jedan od ključnih igrača Vestern Junajteda. Bivši srpski reprezentativac je golom na svojoj prvoj utakmici ove sezone, doneo prvaku Australije izjednačenje na gostovanju kod Velington Finiksa i najavio rezultatski preokret, koji je doneo Alesandro Dijamanti u petom minutu sudijske nadoknade– 3:2.

Najbolji strelac Vestern Junajteda iz prethodne, šampionske sezone, nije igrao u prvih pet kola tekućeg prvenstva A-lige, u kojima je njegov tim osvojio samo jedan bod i do ove nedelje biti zakovan na dno tabele. Njegovim povratkom u sastav, kao i oporavkom starog lisca, 39-godišnjeg Dijamantija, u potpunosti se promenila i fizionomija do sada beskrvne ekipe sa zapada Melburna.

Izabrane vesti

Trener Džon Alojzi je uveo Prijovića i Dijamantia u igru u 67. minutu umesto Božinovskog i Pejna, pri rezultatu 2:1 za domaće. Od tog trenutka sve se okrenulo na vodenicu Junajteda. Posle nekoliko dobrih prilika, potpunu ofanzivu je u 84. minutu krunisao Prijović, preciznim udarcem glavom posle bega i centaršuta Garuča sa leve strane.

Gosti nisu hteli da stanu kad su imali bod u džepu, već su nastavili da jurišaju po ceo plen i takav pristup im se isplatio u 95. minutu, kada je Dijamanti iz slobodnog udarca provukao loptu jedinom putanjom kojom je mogla da prođe do mreže, između živog zida i šaka opruženog golmana rivala.

„Sjajan je osećaj kada ponovo radiš posao koji najviše voliš“, izjavio je posle meča Prijović.

Kako kaže, nijednog trenutka nije sumnjao u pobedu svog tima, čak ni kada je bilo 2:0 za Velubgton.

„Sve vreme sam verovao da ćemo zabeležiti pobedu. Možda u prvom poluvremenu nismo imali toliko prilika, ali u nastavku smo mogli i ranije da dođemo do izjednačenja i preokreta. Zaslužili smo ova tri boda i sada će nam predstojeća mundijalska pauza dobro doći da se još bolje pripremimo za nastavak. Tri-četiri pobede i eto nas opet u vrhu“, samouveren je Prijović.

Za sada ostaje nerazjašnjeno zbog čega je Prijović propustio start sezone. Australijski mediji su uglavnom javljali da je došlo do nesporazuma između Vestern Junajteda i srpskog napadača, nakon što je Prijović letos po svaku cenu želeo da napusti Melburn i vrati se u Evropu. Navodno je imao ponude Panatinaikosa i Legije, ali do dogovora nije došlo pre svega zbog toga što prvak Australije nije želeo da se odrekne njegovih usluga.

Prijović se priključio pripremama, ali nije bio u prvom planu. Međutim, u poslednjih nekoliko sedmica iz Vestern Junajteda su uglavnom dolazile informacije da najbolji strelac ne igra zbog delikatne povrede prsta na nozi.

Zanimljivo da se od povrede oporavio samo nekoliko dana nakon što je njegov klub izgubio trku s Melburn Viktorijem za potpis iskusnog Urugvajca Bruna Fornarolija. Bivši centarfor Pert Glorija je sredinom prošle sedmice prešao u redove Junajtedovog gradskog rivala, čime je postalo jasno da zeleno-crni neće moći da pronađu adekvatno rešenje za špic napada, pa je Prijovićev povratak u tim postao neminovan.

I drugi današnji meč A-lige između Central Koust Marinersa i Mekartura završen je pobedom gostiju od 2:3, takođe golom u petom minutu nadoknade vremena. Hitronogi Džed Dru je bukvalno u poslednjem napadu na utakmici utekao čuvarima i matirao loše postavljenog Denija Vukovića za prvu pobedu Bikova posle četiri nedelje.

Piše: Branko Cvetojević



tagovi

Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara