Prijović u dresu reprezentacije Srbije (Foto:Starsport)
Prijović u dresu reprezentacije Srbije (Foto:Starsport)

Prijović na debiju doneo pobedu Vestern Junajtedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 13:55

Nekadašnji srpski reprezentativac posle samo 18 minuta na terenu postigao pogodak kojim se klub iz Melburna plasirao u šesnaestinu finala australijskog FFA kupa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Ako se po debiju sezona poznaje, Aleksandar Prijović će biti jedan od najjačih aduta Vestern Junajteda u predstojećem šampionatu A-lige. Bivši reprezentativac Srbije je na prvoj zvaničnoj utakmici u dresu kluba iz Melburna doneo Junajtedu pobedu protiv Njukasla (2:1), vrednu plasmana u šesnaestinu finala australijskog FFA kupa.

Izabrane vesti

Prijović je meč počeo na klupi za rezerve, a trener Džon Alojzi ga je uveo u igru u 61. minutu, pri rezultatu 1:0 za domaći tim. Međutim, samo što je srpski napadač ušao, Njukasl je golom novajlije Penje iz slobodnog udarca anulirao prednost koju je Vestern Junajtedu u prvom poluvremenu doneo Loklan Vels.

Prijoviću je bilo potrebno samo 18 minuta na terenu da prvi put zatrese mrežu od dolaska u Australiju. Nekadašnji golgeter solunskog PAOK-a iskoristio je grubu grešku golmana Njukasla Džeka Dankana, koji je u 79. minutu istrčao van kaznenog prostora i promašio ceo fudbal, a Prijoviću je ostalo da loptu pošalje u nebranjenu mrežu za konačnih 2:1.

Utisak je da su sudije oštetile ekipu Njukasla uj prvom poluvremenu, kada je pri rezultatu 0:0 snažan šut Engusa Turgejta pogodio prečku i odbio se iza linije. Ali, pošto VAR tehnologije nema ni u FFA kupu ni u A-ligi, nije bilo mogućnosti da se proveri sudijska odluka da ne priznaju, čini se, apsolutno regularan gol gostiju.

U finišu meča trener Njukasla Artur Papas bacio je sve karte u napad i u 82. minuta uveo je u igru i nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde Elija Babalja, ali ozbiljnih prilika za izjednačenje rezultat nije bilo.

Korak dalje otišla je ekipa sidnejskog Mekartura, koja je rutinskom pobedom u gostima protiv nižerazrednog Njukasl Olimpika (3:0) izborila plasman u osminu finala FFA kupa. Prvi pogodak na meču postigao je Srbin Aleksandar Jovanović. Iskusni štoper, koji je svojevremeno branio boje Vojvodine i Hajduka iz Kule, bio je najbolji u skoku u 39. minutu i udarcem glavom poslao loptu u mrežu rivala.

Još jedan član A-lige, ekipa Central Koust Marinersa ostvarila je plasman u osminu finala kupa, pošto je golom debitanta Benija Nkololoa savladala Blektaun Siti sa 1:0.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara