Aleksandar Prijović (Reuters)
Aleksandar Prijović (Reuters)

Prijović opisao sebe Australijancima: Sam sebi nabijam pritisak, šesnaesterac je moja teritorija

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 17:32

Srpski napadač posle nekoliko meseci počeo da trenira sa ekipom

Aleksandar Prijović se polako vraća fudbalu. Nakon višemesečnog odsustva sa terena, srpski napadač je spreman za avanturu u Australiji. Pre desetak dana je potpisao za tamošnji Vestern Junajted iz predgrađa Melburna i posle odrađenog perioda karantina, počeo da trenira sa novim saigračima.

Prijović je poslednji meč odigao pre šest meseci u dresu saudijskog Al Itihada sa kojim je letos raskinuo ugovor. Uprkos interesovanju nekih evropskih klubova, doneo je iznenađujuću odluku da karijeru nastavi u Australiji. U razgovoru za tamošnje medije je opisao sebe kao egzekutora i najavio da će uspešno zameniti legendu tamošnjeg fudbala Besarta Berišu koji je bio najbolji strelac tima.

Izabrane vesti

„Ja sam egzekutor u šesnaestercu. To je moja teritorija i tu sam najopasniji. Zahvaljujući konstituciji, mogu da pomognem u izgradnji napada i zadržavanju lopte. To su dobre karakteristike za ofanzivnog igrača. Veoma sam motivisan i nalazim se u najboljim godinama za napadača. Uopšte nisam zabrinut da li ću uspeti da zamenim Berišu“, rekao je Prijović.

Prijović kaže da je gladan uspeha i golova.

„Celog života sam sebi nabijao pritisak da bih bio što veći profesionalac. Uvek sam gladan golova i trofeja. Do sada mi je išlo prilično dobro i verujem da će biti još bolje. Veliki sam radnik i uvek sam takmičarski nastrojen da budem bolji iz dana u dan. Sam sebi nabijem dovoljan pritisak, tako da mi nije potreban nikakav pritisak spolja. Nekoliko meseci nisam trenirao sa ekipom i radio sam individualno, tako da će mi biti potrebno vremena da se naviknem na nove saigrače. Nadam se da ću već od prve utakmice biti od pomoći ekipi“, poručio je bivši srpski reprezentativac.

Sezona u Australiji počinje za mesec dana.


tagovi

Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara