Prijović poveo šampiona ka plej-ofu i zakucao Viktori za dno tabele

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 13:25

Bivši srpski reprezentativac postigao gol za pobedu Vestern Junajteda u derbiju Melburna

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Povratak Aleksandra Prijovića u tim Vestern Junajteda ponovo je vratio šampiona Australije na pobednički kolosek koji vodi ka plasmanu plej-of A-lige. Bivši srpski reprezentativac izrastao je u junaka gradskog derbija protiv Melburn Viktorija, pošto je golom u 69. minutu doneo treću uzastopnu pobedu svojoj ekipi – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Trener Vestern Junajteda Džon Alojzi rešio je da protiv Viktorija sve karte baci u napad, pa je konačno upario srpsko-hrvatsku kombinaciju u špicu, a Prijović i Noa Botić su mu odmah uzvratili golovima za pobedu. Mladi australijski Hrvat načeo je mrežu gradskog rivala u 38. minutu, posle dobrog prodora i centaršuta levog krila Konora Pejna.

Uspeli su gosti da se početkom drugog poluvremena vrate u utakmicu, zahvaljujući svom najboljem strelcu Brunu Fornaroliju, koji je u 50. minutu pogodio iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Imao je Urugvajac šansu i da potpuno preokrene rezultat, ali je njegov volej bio za malo neprecizan.

Nedugo kasnije na scenu je ponovo stupio agilni Pejn, kojem je odbrana Viktorija dozvolila previše slobode na levoj strani. Njegov precizan centaršut u 69. minutu Prijović je pretvorio u efektan gol levom nogom, pored statičnih štopera gostujućeg tima.

Bio je to peti pogodak srpskog napadača u ovoj sezoni, kojim je vratio Junajted u borbu za šesto mesto, poslednje koje vodi u razigravanje za titulu. U narednih šest kola prvak Australije će voditi žestoku borbu sa ekipom Sidneja, koja posle niza loših rezultata ima samo dva boda prednosti i preti joj neočekivani scenario da drugu sezonu zaredom ostane bez mesta u plej-ofu.

S druge strane, višestruki prvak Melburn Viktori je prikovan za poslednje mesto, sa minimalnim šansama da se umeša u borbu za plasman u doigravanje, mada će nada tinjati još neko vreme, jer ekipa Tonija Popovića ima utakmicu manje u odnosu na konkurente. Reč je o onom prekinutom duelu s Melburn Sitijem, koji će biti nastavljen od 22. minuta, pri rezultatu 1:0 za Siti. Datum odigravanja tog duela biće naknadno određen.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara