Mohamed Salah (©Reuters)
Mohamed Salah (©Reuters)

Princ Egipta korak bliži Mundijalu od kralja Afrike: Senegal krenuo pogrešnim putem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.03.22. | 22:23

Saliju Sis tragičar prvog meča baraža - 1:0

Na Svetskom prvenstvu u Kataru neće biti mesta i za princa Egipta i za kralj Afrike. Može biti samo jedan, a posle prve utakmice baraža Kataru je bliži Mohamed Salah. Osveta se servira hladna, na dobrom putu su Egipćani da se revanširaju Senegalcima i ostave ih u suzama, ali imaju Sadio Mane i saigrači da još jednu priliku, i to u svom dvorištu, da sruše piramide i snove Faraona - 1:0 (1:0).

Sadio Mane i Mohamed Salah u Liverpulu čine strašan tandem, uteruju rivalima strah u kosti, ali i kada su saigrači sve puca od elektriciteta. Na Enfild roudu rodila se blaga netrpeljivost iz koje su Redsi profitirali, jer se zvezde Senegala i Egipta utrkuju ko će biti bolji. Reprezentacije su ih dodatno udaljile, toliko da Jirgen Klop mora da udovoljava obojici podjednako i neprekidno pazi da im ne povredi osećanja. Mo Salah imao je blagu povredu, Nemcu ništa drugo nije preostalo nego da poštedi napora Manea uoči novog sudara afričkih predatora.

Izabrane vesti

Katar neće videti Italiju, možda neće videti ni Portugaliju, a ostaće lišen i za ples jedne od dve Livepulove čigre. Senegalci su pre nepuna dva meseca prvi put u istoriji osvojili Kup afričkih nacija, Sadio Mane bio je strelac poslednejg gola u penal-seriji, a Mo Salah nije ni dobio priliku da ga puca. Mane je postao kralj Afrike, dobio je lični rat protiv klupskog druga, ali u isti mah upalio iskru u Egipćanima. Najveća fudbalska nacija na Crnom kontinentu žedna je osvete, a teško da će u skorije vreme imati bolju od ove da avion Senegalaca spreče da otputuje za Katar.

Na pola puta su Faraoni da skinu kletvu i prebace je na Senegal. Prati Egipćane neslavna tradicija, kada osvoje Kup afričkih nacija na planetarnu smotru mogu da zaborave. Tako je bilo u četiri navrata, poslednji put 2010. godine, sada su Mane i saigrači blizu upoznavanja sa tim vradžbinama. A, glavni krivac je Mohamed Salah.

Kada je dobio zvanje kralja Afrike bio je Mane veća zverka, sada je to makar na jedno veče Salah, koji je kumovao pobedonosnom golu. Spustio je Mostafa Mohamed, napadač Galatasaraja, loptu glavom do princa Egipta, uzdrmao je heroj nacije prečku... Na pogrešnom mestu bio je Saliju Sis. Ostao je defanzivac Senegala ukopan u mestu, pogodila ga je lopta dok je bio u raskoraku i odbila se u gol.

Piramide i Sfinga stoje postojano, vladar Afrike nije uspeo još jednom da ih poruši i u Senegal ponese kapital. Bio je bezopasan tokom većeg dela meča - nešto slično finalu Kupa afričkih nacija - aktivirao se u drugom poluvremenu, ali je čarolija izostala. Nisu je pustili Sadio Mane, Ismaila Sar i Idrza Gej. Još neko vreme javljaće im se pred očima slike kako kasne za korak ili dva, a Mohamed el Šenavi u zagrljaju sa loptom širi se petercem.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AFRIKA) – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Petak

DR Kongo - Maroko 1:1 (1:0)

/Visa 12 - Tisudali 76/

Kamerun - Alžir 0:1 (0:1)

/Slimani 40/

Mali - Tunis 0:1 (0:1)

/Sisoko ag 36/

Egipat - Senegal 1:0 (1:0)

/Sis 4ag/

Gana - Nigerija 0:0


tagovi

Svetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022Katar2022Kvalifikacije za Mundijal 2022Mundijalreprezentacija Senegalareprezentacija EgiptaMohamed SalahSadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara