Princ od Velsa Geret Bejl spržio Dragovićevu Austriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 22:34

Zmajevi idu u finale baraža posle odlične igre u Kardifu – 2:1

Sipali su kritike na račun Gereta Bejla španski novinari sedmicama unazad, nazivali su ga i parazitom iz Velsa. Davno ga je iz ozbiljnih planova izbacio trener kraljevskog kluba Karlo Ančeloti, i uticao da od nekada jednog od najboljih igrača sveta ostanu samo sećanja. Bar kada je reč o klupskom fudbalu. Međutim, ove večeri u Kardifu pokazao je Geret Bejl da ga velški vazduh čini posebnim, čini princom tamošnjeg fudbala spremnog da sprži talentovaniju i igrački jaču Austriju – 2:1.

Spaktakl i odu radosti. To je Geret Bejl priuštio navijačima Velsa na krcatom stadionu u Kardifu. Član Real Madrida prvo je na perfektan način izveo slobodan udarac u 25. minutu, pogodivši tamo gde se spajaju prečka i stativa. Da bi početkom drugog poluvremena još jednom demonstrira natprirodne moći levice, kada je posle prekida pobegao klupskom saigraču Alabi i potom zakucao loptu u dalji ugao Hajca Lindnera.

Izabrane vesti

Patili su se u kvalifikacijama Velšani, nisu mogli da pariraju Belgijancima, ali su ove večeri pokazali da mogu da se preruše u onu selekciju koja je, ne tako davno, bila strah i trepet na svim meridijanima. Posebno na Prvenstvu Evrope 2016. godine.

Tačno, zasluga je to Gereta Bejla koji je pokazao da je čovek tim, pravo vezino tkivo koje sprosečnu selekciju može da napravi ozbiljnim timom. Ali zaslužili su Velšani da steknu ogroman kapital i potom da ga grčevito brane. Imala je selekcija Austrije velikih problema sa agresvnim Velšanima od početka meča, mada je Baumgartner imao kolosalnu priliku da dovede goste u vođstvo. Sam je išao na Henesija i umesto mreže pogodio prečku.

Nisu mnogo kalkulisali Zmajevi. Lovili su svaku grešku rivala, pa je tako jeftin kiks napravio Dragovićev partner u srcu odbrane Hintereger. Imali su višak Velšani, ali je Aron Remzi pogodio samo spoljni deo mreže. Vels je vrebao priliku iz prekida, pritiskao poslednju liniju Austrije, ali je morao da sačeka trenutak magije Gereta Bejla.Taj slobodnjak iz 25. minuta je teško opisati. Treba da gledate i uživate. Preciznije nije moglo, Bejlov udarac sa 25 metara gotovo da je liznuo prečku i završio u mreži.

Imao je neke poluprilike Arnautović, hvatali su ga uspešno Velšani u ofsajd zamke i iz dobre defanzivne igre dobijali samopouzdanje. I vazduh da sačekaju još jedan trenutak apsolutnog blještavila Gereta Bejla. I on se desčio u 50. minutu. Sve su školski uradili domaći. Odličan blok dobio je Bejl posle kornera Bena Dejvisa i mogućnost da levicom pogodi dalji ugao.

Morali su Austrijanci da igraju sa mnogo više rizika posle drugog pogotka Gereta Bejla. Brzo je šansu dobio visoki napadač Saša Kalajdžić. I stigli su Austrijanci u pravom trenutku do gola nada. Posle udarca Sabicera lopta je pogodila Bena Dejvisa i završila u mreži. Imali su inicijativu gosti, ali se Vels uspešno branio i odbranio.

Sada im ostaje da sačekaju jun i pobednika duela između Škotske i Ukrajine.

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

Italija - Makedonija 0:1 (0:0)

/Trajkovski 90+3/

Portugalija - Turska 3:1 (2:0)

/Otavio 15, Žota 42, Nunjes 90+4 - Jilmaz 65/

Švedska - Češka 0:0 - produžeci

Vels - Austrija 2:1 (1:0)

/Bejl 25 i 51 - Sabicer 64/

***kvote su podložne promenana

Odloženo

Škotska – Ukrajina

NAPOMENA: Rusija, koja je trebalo da igra sa Poljskom, izbačena je iz takmičenja posle izbijanja rata.


tagovi

Geret BejlAleksandar DragovićVelsAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara