Princ Poldi doneo veliko finale Antaliji i priliku za juriš na prvi trofej posle 35 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 20:57

Iznenađenje u mediteranskom derbiju...

Sve je bilo na strani Alanje u mediteranskom derbiju za plasman u finale Kupa Turske. I novija tradicija i forma i psihologija. Neki će reći i kvalitet tima. Pre četiri dana Alanja je u prvenstvu tukla Antaliju s ubedljivih 4:0 (u prvom delu sezone bilo je 2:0), dodatno produbivši krizu momaka Ersuna Janala (šest utakmica u nizu bez pobede); dalje, Janal kao trener nikada nije uspeo da pobedi Alanju, a na sve to prošlogodišnji finalista na putu do ovosezonskog polufinala uspeo je da na pleća baci čak i Galatasaraj. Pa još na njegovom terenu. Sve u svemu, Antalija je bila prežaljena i od javnosti i od svojih pristalica i onda - šok. U svom prvom startu u 2021. godini, nemačka legenda Lukas Podolski (35) vodio je Škorpione do velikog trijumfa - 2:0!

Za Antaliju je ovo prvo finale Kupa Turske još od 2000. godine (poraz od Galate) i prilika za osvajanje prvog trofeja posle ravno 35 godina. Davne 1986. Antalija je drugi i poslednji put postala šampion Turske i od tada do danas - uz pomenuto finale kupa - nije napravila veći rezultat.

Izabrane vesti

Takođe, biće ovo jedinstvena šansa za Škorpione da posle 2001. još jednom izađu u Evropu...

Lukas Podolski mnogo se ove godine mučio s povredama. Šansu je uglavnom dobijao na kašičicu i njegovo stavljanje u startnih 11 predstavljalo je ozbiljno iznenađenje. Ali znao je očito Janal šta radi. Princ Poldi nema mnogo velikih klupskih utakmica u karijeri, međutim retko kad bi omanuo. Pogotovo kada se lomilo, kada je bilo važno. Tako je bilo i večeras. Čuveni as odlično se snašao u šesnaestercu u 18. minutu posle pasa Balčija, časa nije časio, opalio je levom i - pogodio.

Gosti su imali loptu, kružili kao kiša oko Kragujevca, dok je Antalija svaku šansu za kontru, šut, centaršut iz dubine - koristila. Jedan od tih udaraca u finišu utakmice završio je iza leđa golmana Alanje i definitivno rešio utakmicu. Autor sjajnog gola je Hakan Ozmert.

Antaliju u velikom finalu čeka Bešiktaš.

TURSKA, KUP - POLUFINALE

Utorak

Bešiktaš - Bašakšehir 3:2 p. p. (2:2, 2:0)

/Abubakar 17, Vida 22, Larin 102 - Turuku 60, Đulijano 77/

Sreda

Antalija - Alanja 2:0 (1:0)

/Podolski 18, Ozmert 83/

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.


tagovi

Kup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara