Proleter proradio, Čairom se orilo: „Uprava napolje“

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 19:23

Nišlije razočarane posle poraza Radničkog od tima iz Novog Sada – 0:1

Najavljivali su visok plasman čelnici Radničkog, dovedeno je nekoliko veteran Superlige, ali odlazak Nenada Lalatovića, u sred pripremnog perioda, ostavio je velike brige Nišlijama. Imao je nekoliko zapaženih partija Radnički od početka ove sezone, ali učinak posle šest kola je jako mrašav. Gotovo neprihvatljiv za ekipu koja je, bar prema najavama, imala kvalitet za mestu vredno plasmana u Evropu.

Teške dane za Radnički iz Niša pojačao je Proleter iz Novog Sada. Ekipa iz Novog Sada je, mimo svih očekivanja, slavila na Čairu i izazvala veliki gnev domaće publike. Nezadovoljni navijači Radničkog u finišu utakmice, kada je bilo jasno da će Prolter odneti ceo plen, skandirali su protiv čelnika kluba prepoznatljivim sloganom: „Uprava napolje“. Nije pošteđen bio ni prvi čovek kluba Ivica Tončev. Radnički posle šest kola ima samo jedan trijumf, i dva remija i trenutno zauzima 12. poziciju na tabeli Superlige.

Izabrane vesti

Ruku na srce, imao je domaćin periode dobre igre kada se činilo da će naplatiti kvalitet više u odnosu na Prolter. Visio je gol tokom većeg dela prvog poluvremena kada su pokušavali napadač Škrbić, zatim u tom delu igre vrlo raspoloženi Nikola Aksentijević. Prolter je imao nekliko zanimljivih pokušaja preko Ortiza.

Ali kako je vreme odmicalo, tako je Radnički bio sve slabije, bez jasnog plana u igri. Negledljivo je izgledao domaćin u drugom poluvremenu. Kažnjen je u 60. minutu kada je udarac Danoskog, bez ikakve potrebe, rukom zaustavio štoper Domaćina Bjeličić. Nije bila potrebna VAR provera, Tomović je iz jedanesterca lako prevario Kahrimana.

Pokušao je izmenama trener domaćina Stankovića. Ali posle vodećeg gola Proleter je delovao mnogo zrelije. Vrlo lako su Novosađani mogli da overe pobedu pre finiša susreta. Ali je Radnički odlučio da se samoubije. Posle napravljenog penala, domaći su zaradili i crveni karton. Nekadašnji vezista Crvene zvezde Aleksandar Kovačević je otvorenim đonom startovao nad Ognjemom Mitrovićem. Igra Radničkog se tek tada raspala.

Za opisani gnev niške publike.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Petak

Mladost - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 49, Subotić 59/

Metalac - Voždovac 0:1 (0:0)

/Vujnović 62/

Subota

Radnički Kragujevac – Čukarički 0:3 (0:2)

/Jovanović 21, Endijae 42, Savić 47/

Crvena zvezda - TSC 3:1 (1:1)

/Krstičić 29, Katai 51, Ben 78 - Zec 25/

Nedelja

Vojvodina - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Vukadinović 10, Mrkaić 78 - Aganspahić 49/

Spartak - Napredak 3:2 (2:0)

/Hrstić 32, 41, Tufegdžić 90+4 - Jovanović 60, Marjanović 70/

Kolubara - Partizan 0:4 (0:2)

/Lutovac 11, Terzić 42, Rikardo 52, 57/

Ponedeljak

Radnički Niš - Proleter 0:1 (0:0)

/Tomović 62 pen/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Proleter Novi SadIvica TončevAleksandar KovačevićLazar Arsić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara