©Reuters
©Reuters

Promena koju niko nije očekivao: Erve Renar selektor ženske reprezentacije Francuske

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.03.23. | 21:05

Čovek koji se proslavio u afričkom fudbalu odlučio da se posveti ženskom fudbalu

Odlični francuski stručnjak Erve Renar ostavio je trag sa reprezentacijom Saudijske Arabije na Mundijalu u Kataru, pobedivši kasnijeg osvajača Argentinu, a onda je odlučio da iznenadi čitavu fudbalsku javnost. Kako javlja ugledni Radio Monte Karlo, Renar će uskoro postati selektor ženske reprezentacije Francuske.

Isti izvor kaže da su u toku pregovori između Fudbalske federacije Saudijske Arabije i Renara oko raskida saradnje, posle čega će i zvanično moći da preuzme reprezentaciju Francuske. Renar želi da završi aktuelni reprezentativni ciklus i predvodi Saudijsku Arabiju na prijateljskim mečevima sa Venecuelom (24. mart) i Bolivijom (28. mart), posle čega će moći da se posveti novim izazovima.

Izabrane vesti

Očekuje se da će bivši trener Lila i Sošoa, odnosno selektor Zambije, Angole, Obale Slonovače i Maroka, biti na novom poslu do 30. marta kada bi trebalo da objavi spisak ženske reprezentacije Trikolora za okupljanje početkom aprila.

Renar (54) je u dosadašnjoj karijeri ostavio svojevrstan pečat u afričkom fudbalu, pošto je postao prvi trener koji je osvajao Kup afričkih nacija sa sve različite reprezentacije. To mu je pošlo za rukom 2012. godine sa Zambijom, a potom i 2015. godine sa Obalom Slonovače. Tri puta je nagrađivan za trenera godine od strane Afričke fudbalske konfederacije.


tagovi

Erve Renar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara