Promena plana: Musa i Đerlek idu na pripreme Partizana, tu je i Ostojić

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 17:56

„Sprovodimo rekonstrukciju tima“, objašnjava generalni direktor Miloš Vazura

Iznenađenje samo za neupućene. Snažno je odjeknula informacija da Savo Milošević na prvi deo Partizanovih letnjih priprema ne vodi veliki broj protagonista iz minule sezone, međutim, kad se zagrebe ispod površine, kad se detaljno analizira njihov učinak, ispada da nekog razloga za senzaciju, zapravo, nema.

Po narodnoj „kako seješ, tako žanješ“, pojedinci su iza sebe imali mršav učinak, neki maltene nisu ni videli teren ili opravdali očekivanja u takmičarskoj 2018/19 i zato ih nema na spisku putnika na Zlatibor. Novost u odnosu na prvobitni spisak je da su na njega dopisana dva imena: Musa Ndžai i Armin Đerlek, pa će se zimski novajlija iz Norveške i mladi vezista nađi među 26 igrača koji u petak, posle jutarnjeg treeninga i ručka, odlaze na planinsku lepoticu, gde će ostati sedam dana.
Idu na pripreme i Musa i Đerlek“, potvrdio je MOZZART Sportu Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.

Izabrane vesti

Prvi operativac kluba iz Humske uverava da to što na spisku nema, primera radi, iskusnog desnog beka Miroslava Vulićevića, te dvojice manje-više standardnih igrača iz minule sezone, Gorana Zakarića i Nemanje Nikolića (pre samo godinu dana došli u klub) ne bi trebalo, u javnosti, tretirati kroz negativne komentare.
„Ne znam zbog čega su neki ljudi iznenađeni. Odavno smo najavili veliku rekonstrukciju tima, podmlađivanje, oslanjanje na mlade i talentovane igrače i ovo je samo jedan od koraka da se ideja sprovede u delo. Važno je da napomenem da je reč o odluci struke, niko od pomenutih igrača se nije zamerio klubu ili, ne daj Bože, da imamo neki problem. Svi su sjajni momci, za veliki broj njih već stižu ponude, spremamo ih za transfere i na taj način valja posmatrati ovu situaciju“.

Na spisku za prvi deo priprema, dakle, nema: desnog beka Vulićevića, štopera Valijentea, levih bekova Miletića i Uroševića, krila Zakarića i Bosića, te napadača Georgijevića i Nikolića. Za razliku od njih, tu je Bojan Ostojić, junak finala Kupa Srbije, međutim, uprkos nekoliko rundi razgovora dogovor sa iskusnim štoperom oko nastavka saradnje još nije postignut. Kao da putuje na neku vrstu dokazivanja u narednim danima.
Ostojiću ugovor važi do 30. juna. Ide i on na Zlatibor. Posle toga, videćemo šta će biti“, ostavlja Vazura mogućnost da centralni defanzivac, ipak, produži ugovor, na još godinu dana, pre odlaska ekipe na drugi deo priprema u Sloveniju (2-13. jul).

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara