Promeni grad, promeni trenere, i opet je Bajern bolji tim od Totenhema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.12.19. | 22:48

U Minhenu 3:1 za Bavarce

Onih 2:7 iz Londona ne dešavaju se svaki dan. Mora da se namesti, da svaki šut gađa metu. Nije to bio realan prikaz odnosa snaga. Ali čak i kad je igra sasvim “obična“, kad nema prevelikih šokova, kad nema ničeg što iskače iz okvira svakodnevnih fudbalskih zbivanja, ostaje činjenica: Bajern je prosto bolji tim od Totenhema. Ne toliko da mu da sedam golova, ali da se sastanu 10 puta u devet susreta verovatno bi Bavarci slavili. Na kraju takmičenja u Grupi B Lige šampiona na Alijanc Areni još jedna uverljiva pobeda nemačkog šampiona, ne toliko surova, ali opet čista kao suza – 3:1 za Bajern.

Čak ni Žoze Murinjo, može biti najbolji trener na svetu kad treba da se ubije protivnička igra, nije mogao da anestezita potentnu navalu nemačkog tima. U sudaru sa Hansom Flikom nije baš prošao kao Maurisio Poketino kad je udario na Nika Kovača, ali treneri ipak nisu čudotvorci. Oni su tu “samo“ da postave taktiku, da pokušaju da prepoznaju slabosti rivala... Igraju – igrači. A ovi Bajernovi su, to je sasvim jasno, nivo iznad Totenhemovih.

Izabrane vesti

Mada večeras nismo videli dvojicu najboljih, pošto je Murinjo odmarao Roberta Levandovskog, a Poketino  ove sezone najistaknutijeg igrača Pevaca Hjong-Min Sona.

Popravili bi oni ponešto na obe strane, ali teško da bi promenili utisak sa početka teksta. Bilo je to evidentno od prvog sudijskog zvižduka u Bajernu, pošto je posle manje od tri minuta igre Serž Gnabri imao prvi zicer za Bajern. A bilo ih je posle i-ha. Nije lopta slušala Bavarce kao u Londonu, ali osim u periodu posle prvog gola Bajerna – strelac je bio Kingsli Koman, koji je nedugo potom zbog povrede morao van igre – Totenhem je bio u potčinjenom položaju. Sateran pred svoj gol.

Tih šest minuta od Bajernovog prvog vođstva do izjednačujućeg gola bili su jedini period igre kada je aktuelni viceprvak Evrope izgledao kao ravnopravan rival nemačkom gigantu. I krunisao ga je pogotkom Rajana Sesenjona, jedinog pozitivnog utiska za Engleze sa večerašnjeg meča. Otkako je u transferu vrednom 27.000.000 evra 19-godišnji Sesenjon stigao u Totenhem ubile su ga povrede, pa je do sada odigrao samo 16 minuta za Pevce. Na Alijanc areni prvi put u startnih 11 i odmah pogodak koji je probudio nadu navijača u bolje sutra.

Bolje sutra, ne danas, ne u Minhenu. Tamo se Bajern pita. Ko god da je protivnik. I ako su posle prvog meča u Londonu i mogli da traže alibi u pričama da je rivalu svaka lopta ulazila, sada mogu i da budu srećni što nisu doživeli teži poraz. Filipe Kutinjo je umalo polomio prečku, Gnabri je posle one šanse iz prvog minuta imao još jednu sjajnu, ali nije baš Totenhem mogao da računa da će domaćin doveka promašivati.

Prvo Tomas Miler pred sam kraj prvog poluvremena, pa onda Kutinjo iz drugog pokušaja za 3:1 u 64. minutu. Tek da ne bude ama baš nikakve dileme. Svaka čast za finale iz prošle sezone. U međuvremenu se situacija promenila. I ovaj je Bajern, nema laži, nema prevare, bolji tim od Totenhema. I pride je prvi nemački klub koji je završio grupnu fazu takmičenja Lige šampiona sa svih šest pobeda.

Apsolutno zasluženo.

GRUPA B:

Bajern – Totenhem 3:1 (2:1)
/Koman 14, Miler 45, Kutinjo 64 – Sesenjon 20/

Olimpijakos – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
/El Arabi 87/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara