Kvinsi Promes (Foto: Reuters)
Kvinsi Promes (Foto: Reuters)

Promes za slavlje Spartaka u gradskom derbiju i prvi poraz Armejaca posle dva i po meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 17:40

Crveno-beli slavili u sudaru dva moskovska tima golovima holandskog napadača

Budući da se od prošle sezone ne takmiče u Evropi, a da zbog Zenita verovatno ni ne pomišljaju na napad na titulu, Spartaku i CSKA je ove godine preostalo da se bore za status prve pratilje tima iz Sankt Peterburga. A dva kola pre kraja borba za drugo mesto – koje zapravo ne donosi ništa – se zakuvala pošto je Spartak slavio u moskovskom derbiju i prišao Armejcima na bod zaostatka – 2:1 (1:1).

Gotovo nezaustavljivi bili su Armejci u prethodnom periodu. Vezali su 13 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, uspeli su u tom periodu da savladaju i neprikosnovenog vladara ruskog fudbala i preuzmu drugu poziciju i utom je Spartakovo slavlje veće.

Izabrane vesti

A doneo ga je sa dva gola Kvinsi Promes. CSKA je poveo u finišu prvog poluvremena golom Hesusa Medine, ali je samo sedam minuta kasnije, u 43, Promes glavom poravnao rezultat posle odličnog centaršuta Antona Žinkovskog sa desnog boka.

Na drugi Promesov gol čekalo se dugo, zapravo, do poslednjeg minuta utakmice. Delovalo je da će moskovski rivali ravnopravno podeliti plen, posebno pošto su u 69. minutu i jedni i drugi ostali sa igračem manje zbog neprimerenih gestova Soboljeva na jednoj i Vilijana na drugoj strani. Malo je falilo da Promes na kraju izraste u tragičara pošto nije iskoristio penal u 90. minutu, ali je u nastavku pogodio iz odbitka za svoj 20. prvenstveni gol u sezoni.

RUSKA PREMIJER LIGA – 28. KOLO

Subota

Lokomotiva – Fakel 1:0 (0:0)

Torpedo – Dinamo 0:3 (0:2)

Orenburg – Zenit 2:2 (1:1)

Ahmat – Himki 3:0 (1:0)

Nedelja

Krila Sovjetov – Ural 3:0 (1:0)

Spartak – CSKA 2:1 (1:1)

18.00: (1,75) Krasnodar (3,60) Rostov (4,90)

Ponedeljak

18.00: (2,85) Nižnji Novgorod (3,20) Soči (2,60)





tagovi

CSKA MoskvaSpartak Moskvaruska premijer ligaPremijer liga RusijaKvinsi Promes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara