Propala želja Intera Lacija i Totenhema! Žiru ostaje nezadovoljan jer Čelsi nije doveo Belgijanca

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 14:51

Lampard potvrdio

Iako je cele zime figurirao kao jedna od zvezda prelaznog roka, francuski napadač Olivije Žiru će ostati u Čelsiju i neće promeniti klub.

To je danas potvrdio i Čelsijev trener Frenk Lampard. Plavci su odbili da prodaju Žirua jer nisu uspeli da dovedu adekvatnu zamenu. Konkretno, Napoli ih je odbio za Drisa Mertensa iako su bili spremni da plate oko 8.000.000 evra za Belgijanca kojem na leto ističe ugovor sa italijanskim klubom.

Izabrane vesti

Tako je propala svaka šansa da Žiru promeni klub. A on je to žarko želeo. Francuz je evidentno nezadovoljan statusom trećeg špica kod Frenka Lamprada. Tami Abraham i Miši Batšuaji imaju prednost, Žiru retko dobija priliku, ali je Lampard insistirao da do kraja sezone ima trojicu klasičnih napadača na raspolaganju.

Žiru se nadao da će ga Česli pustiti šest meseci pre isteka ugovora. Prvo je imao dogovor sa Interom, ali Čelsi nije popustio i Nerazuri du odustali jer nisu mogli više da čekaju. Potom je Lacio ponudio 6.000.000 evra plus 1.000.000 kroz bonuse. Lepa suma za veterana koji ima 33 godine i još šest meseci ugovora. Sa Žiruom su imali dogovor za saradnju na tri i po godine uz platu od 2.500.000 evra po szeoni. Međutim, ni tu Čelsi nije popustio. Na kraju, Plavci nisu pustili Žirua ni u redove gradskog rivala Totenhema koji ga je takođe hteo.

Žiru ostaje nezadovoljan u Čelsiju sa velikim šansama da zbog slabe frme ne bude deo reprezentacije Francuske na predstojećem EP.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara