Propuštenih šest meseci karijere: Torino neće otkupiti Kabića, Jurić mu nije dao ni minut

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 15:49

Mladi fudbaler želeo značajniju minutažu u Torinu, ali je nije dobio, pa sad kreće praktično ispočetka u Crvenoj zvezdi

Misija Uroša Kabića u Torinu je završena. I to na prilično razočaravajuć način. Talentovano krilo je u Italiju otišlo s namerom da pronađe minute koji su mu nedostajali u Crvenoj zvezdi, ali ih nije dobio. Nijedan. Izdanak fudbalske škole novosadske Vojvodine na sever Italije otišao je kao pozajmljen igrač kluba sa stadiona Rajko Mitić, uz opciju otkupa od 2.000.000 evra, ali ona neće biti iskorišćena.

Trener popularnih Bikova, Ivan Jurić, najavljivao je da će isprobati Kabića tokom proleća, želeo je da ga upozna i shvati koja bi mu uloga najviše odgovarala, ali na kraju mu nije pružio priliku. Srpski fudbaler je bio jedini od svih zimskih pojačanja Torina, a bilo ih ukupno četiri, koji nije imao baš nikakvu ulogu kod hrvatskog stratega. Zaigrao je saomo 80 minuta za Primaveru Torina protiv Monce, i to je bilo sve.

Izabrane vesti

Kabić sa Crvenom zvezdom ima ugovor na još tri godine, vraća se u crveno-beli tabor, ali je veliko pitanje kolike su mu šanse da zaigra u redovima srpskog šampiona u narednoj sezoni. Vladan Milojević je bio spreman da mu pruži šansu proletos, ali je Kabić želeo u Torino, međutim, usledilo je potpuno promašenih šest meseci.

Pozicija desnog krila je ostala upražnjena odlaskom Osmana Bukarija, ali se očekuje da će je popuniti Puma Rodrigez iz Famalikaa. Ako na stadion Rajko Mitić stigne i Nemanja Radonjić, konkurencija na krilnim pozicijama će biti paklena, a Kabićeve šanse da se nametne svedene na minimum.

Kabić je u Crvenu zvezdu stigao prošlog leta za obeštenje od 800.000 evra, a Vojvodina je zadržala 20 odsto od naredne prodaje igrača. Uroš je prošao kompletne mlađe kategorije Novosašana, na meti vodećih ljudi omladinske škole Crvene zvezde bio je još u najmlađim igračkim danima, ali je bio nosioc igre Lala u omladinskim kategorijama. Za prvi tim Vojvodine debitovao je u sezoni 2020/2021. i ostvario 52 nastupa.

Prošle jeseni u Crvenoj zvezdi zaigrao je na šest mečeva, među kojima je i 12 minuta protiv Mančester Sitija na stadionu Rajko Mitić. Ipak, želeo je značajniju minutažu, ali je nije dobio ni u Torinu, pa sad kreće praktično ispočetka u crveno-belom dresu.


tagovi

Uroš KabićVladan MilojevićIvan Jurić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara