Foto: Reuters
Foto: Reuters

Proradila rumunska veza, Morutan provozao odbranu Kasimpaše, ali Galati samo bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 20:26

Prvi remi Galatasaraja i Kasimpaše od 2015. godine

Ništa od maksimalnog učinka Galatasaraja posle tri runde turske Superlige. Na poslednjih šest međusonih duela do večerašnjeg istanbulski velikan je pobeđivao u pet navrata, večeras mu za podebljavanje tog učinka nisu bila dovoljna ni dva gola prednosti. U prve dve runde padali su Giresun i Hataj, ali se gradski rival ispostavio kao veoma tvrd orah - 2:2.

Kakvo će pojačanje za turskog velikana biti rumunski internacionalac Olimpiju Morutan koji je pre par dana stigao na Bosfor u transferu vrednom 3.500.000 evra, videlo se već kod prvog gola koji je pao malom po isteku pola sata igre. Doskorašnji fudbaler FCSB-a je primorao odbranu rivala da poseda ne ringišpil, a onda ubacio žeton. Nekoliko odličnih poteza prethodili su lopti kojom je omogućio sunarodniku Aleksandruu Ćikaldauu da postigne vodeći gol. Poput Morutana i Ćikaldau ima etiketu letošnjeg pojačanja, s tim što je on stigao nekih mesec dana ranije i to iz Univerzitatea Krajove.

Izabrane vesti

Šest minuta nakon vodećeg gola, prednost je duplirao Kerem Akturkoglu i tada je već delovalo da se Kasimpaši sprema sličan scenario koji joj je Galata priređivala poslednjih godina. Od pomenutih pet pobeda, tri su došle uz najmanje tri postignuta gola. Međutim, nije se dao domaćin i u pred odlazak na odmor preko Nikolaja Jorgensena najavio uzbudljivo i rezultatski neizvesno prvo poluvreme.

Izabranici legendarnog Fatiha Terima nisu uspevali da postignu treći gol koji bi njihov brod uveo u mirnu luku. Umesto toga, Umut Bozok je doneo izjednačenje Kasimpaši sredinom drugog dela i najavio prvi nerešen ishod ovih rivala posle skoro šest godina, odnosno 11 uzastopnih mečeva.

Ne može Galatasaraj da bude zadovoljan bodom budući da je slovio za favorita i imao dva gola suficita, ali na osnovu svega viđenog na stadionu Redžep Tajip Erdogan u Istanbulu, čini se da je nerešen ishod najpravedniji.

TURSKA 1 - 3. KOLO

Petak

Antalija - Rize 3:2 (1:0)

/Rajt 18, 54pen, 90pen - Đoković 61, 90pen/

Adana Demir - Konja 1:1 (0:0)

/Asombalonga 69 - Bardakdži 83/

Subota

Bašakšehir – Kajzeri 0:1 (0:1)

/Tijam 4/

Malatija – Gacijantep 2:0 (1:0)

/Bujuk 45, Tete 68/

Bešiktaš – Karagumruk 1:0 (1:0)

/Teišeira 30/

Hataj – Alanja 5:0 (3:0)

/Traore 4, Lobjanidze 18, Rubeiro 42, El Kabi 60, Kamara 90+2/

Nedelja

Kasimpaša - Galatasaraj

Sivas - Gectepe

Altaj - Fenerbahče (u toku)

Giresun - Trabzon (u toku)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajKasimpaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara