Džoel Kembel (©AFP)
Džoel Kembel (©AFP)

Proradio Leon, dade ga Džoel Kembel posle 15 sati čekanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 06:42

Nekaksa ostaje na začelju tabele

Leon je oživeo, Leon je uhvatio poslednji voz za plej-of Klausure! Najbolji tim Aperture slavio je posle skoro mesec dana, tri poraza i jednog remija čekanja. Konačno da vidimo malo života kod Lavova, da odigraju utakmicu približno kvalitetu onoga što smo gledali u Aperturi. Doduše, nije merilo kvaliteta kada se dobije najslabiji tim Klausure Nekaksa, ali za Leon ovaj trijumf mnogo znači jer se sada lakše diše i može da se razmišlja i o tom doigravanju - 3:1 (2:0).

Nije se dobro pisalo Leonu uoči ovog susreta jer je iza na tabeli bila samo Nekaksa. Ali, već u prvom poluvremenu duela na stadionu Nou Kamp u Guanahuatu pokazao je znake promena. Počelo je ipak opasnijom igrom Rohiblankosa, ali kako je vreme prolazilo sve se više osećalo da će Leon da “podivlja“, baš kako glasi jedan od nadimaka ovog tima – La Fiera (Divlje zveri).

Izabrane vesti

Već u 15. minutu pao je i prvi gol na utakmici, a strelac je bio Džoel Kembel. Momak koga mnogi pamte kao talentovano dete Arsenala poniklo u kostarikanskoj Saprisi, prošao je još Lorijan, Betis, Olimpijakos, Viljareal, lisabonski Sporting i Frozinone pre nego što je u januaru 2019. godine mirniju luku pronašao u Leoneu. Meksički klub otkupio ga je od Frozinonea za 2.000.000 evra leta prošle godine, ali ne može da se kaže da igra u formi života. Protiv Nekakse postigao je prvi gol posle više od 900 minuta iliti 15 sati čekanja, što je 12 utakmica kada se minutaža razdeli. I pored dugog golgeterskog posta u poslednje četiri utakmice igra redovno od starta, ali je tek protiv Nekakse uspeo da se priseti kako je to postići gol.

Samo deset minuta pošto se Kembel upisao u strelce, gol za 2:0 je postigao Santijago Kolombato. Akciju je pokušao da završi Čapito Montes, ali je lopta završila u Kolombatovim nogama, a onda i u mreži. Pobedu je overio Anhel Mena prelepim udarcem levom nogom u 65. minutu. Akciju je spakovao Načo Ambriz, pomogao je Luis Montes, a Anhel Mena sve završio odličnom realizacijom za ubedljivih 3:0.


Nekaksa je do utešnog gola stigla u završnici susreta. Maksimilijano Salas je poslao loptu glavom u metu na asistenciju Hulija Gonzaleza.

S ovim rezultatom Leon je sada 14. na tabeli, što ga približava zoni plej-ofa. Nekaksina kriza se nastavlja i dno tabele je skoro pa garantovano...

MEKSIKO, KLAUSURA – 11. KOLO

Subota

Puebla - Atlas 0:1 (0:0)

/Roha 74/

Huarez - Unam Pumas 1:1 (1:0)

/Garsija 17 - Dinenjo 55/

Nedelja

Tigres - Mazatlan 1:2 (0:1)

/Gonzalez 75 - Ranhel 45+1, Augusto 64/

Kruz Azul - Monterej 1:0 (1:0)

/Alvarado 42/

Tihuana - Santos Laguna 0:1 (0:1)

/Tores 21/

Toluka - Pačuka 0:2 (0:0)

/De La Rosa 82, Čavez 90+1pen/

Ponedeljak

Keretaro - Atletiko San Luis 2:1 (2:0)

/Spelveda 22pen, Silveirax 45-1 - Ibanjez 88pen/

Gvadalahara - Klub Amerika 0:3 (0:1)

/Martin 45, 75, Kordova 79/

Utorak

Leon - Nekaksa 3:1 (2:0)

/Kembel 16, Kolombato 26, Mena Delgado 66/



tagovi

LeonNekaksaMeksiko 1Džoel Kembel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara