Prosinečki hoće da vrati Ivanića

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 12:58

“On je Zvezdin lider, mnogo bi nam značio”, poručio novi selektor reprezentacije Crne Gore

Pokušali su sa dokazanim strancima iz regiona, kakav je bio Cico Kranjčar, verovali su da sa domaćim stručnjacima poput Dejana Vukićevića ili Mije Radulovića, mogu da naprave iskorak. Ali Crnogorci su jedina republika stare Jugoslavije koja i dalje nije osetila miris i ukus velikog takmičenja.

Sada je nezahvalan zadatak dobio Robert Prosinečki, svestan da će morati da se suoči sa manjkom kvaliteta na pojedinim pozicijama. Ali i da vrati izgubljne crnogorske sinove, kakav je Mirko Ivanić. Zvezdin vezista bio je neizostavni član Hrabrih Sokolova, sve do kontroverznog meča sa selekcijom lažne republike Kosovo. Posle signala iz Beograda, Mirko Ivanić je odlučio da ne odiga taj meč, sledeći primer tadašnjeg selektora Ljubiše Tumbakovića.

Izabrane vesti

Ta odluka dovela je do velike afere i oštrih razmena mišljenja na realaciji Beograd-Podgorica. Međutim, Prosinečki je uveren da bi mogao da iskoristi uticaj u Crvenoj zvezdi i ponovo dobije Mirka Ivanića.

"Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač puno značio u reprezentaciji", diplomatski je odgovorio Prosinečki.

Potom se osvrnuo na grupu u B diviziji Lige nacija, gde će rivali Crnoj Gori biti Turska, Vels i Island.

"Ne znam da li je grupa u Ligi nacija atrakitivna, ali je Turska sigurno atraktivna, jedna reprezentacija koja je sve bolja i bolja. Imao sam puno prilika da gledam i Vels i Tursku protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro, tako da se radi sigurno o dobrim reprezentacijama. Turci su u zadnje vreme su promenili selektora, sa Montelom mislim da su puno bolji, puno opasniji. Grupa je svakako po meri, mislim da se sa svima može igrati, na kraju moramo biti zadovoljni sa žrebom" kazao je Prosinečki.


tagovi

Robert ProsinečkiMirko Ivanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara