Eduardo u dresu Makabija (©Reuters)
Eduardo u dresu Makabija (©Reuters)

Prošli put Rikardo, sad Eduardo: Partizan zove špica iz Paname

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 17:00

Crno-beli se spremaju za život posle prodaja Saldanje i Baždara

Obožava Aleksandar Stanojević egzotiku u špicu. Oslonio se u prvom mandatu na Brazilce (Gabrijel Kleo, Eduardo Pašeko) i Ganca (Prinsa Tejga), u drugom na momka sa Zelenortskih Ostrva (Rikarda Gomeša), dok bi na početku trećeg mogao na centarfora iz – Paname! Sve zbog toga što je na meti šefa stručnog štaba kluba iz Humske Eduardo Gerero.

U piranju je 24-godišnji prvotimac ukrajinske Zorije, koji se dopao crno-belima u situaciji kad traže novog startnog napadača, pošto je dogovoreno da Mateus Saldanja bude prodat po okončanju evropskih kvalifikacija, a Samed Baždar možda i pre toga, kako bi se obezbedio deo novca za što lagodnije funkcionisanje kluba. Kako će u tom slučaju ostati rupa u najofanzivnijem delu tima, a nije logično da je popuni samo jedan igrač, iako u Humskoj veruju u kvalitete povratnika Đorđa Jovanovića, kao rešenje se nametnuo pomenuti Eduardo.

Izabrane vesti

Po konstituciji i karakterisitkama je baš profil kakav Stanojević želi u timu. Visok je 1,80, može da se izvlači na bočne pozicije, spretan je sa loptom, a i produktivan, jer je u ekipi iz Luganska, tokom minule sezone dao 13 i namestio četiri gola.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, posao neće biti baš lako realizovati. Najviše usled činjenice da je Eduardo prošlog leta za stalno zadužio dres ukrajinskog tima po dolasku iz Makabija iz Tel Aviva za 500.000 evra, te da je ugovorom vezan do 2027. Priča se i da će Zorja, ako bude odlučila da ga pusti, insistirati na namanje tri puta većem obeštećenju da Gerero, osim Beograđana, ima još „udvarača“, što može da mu podigne cenu.

Ona jeste visoka usled saznanja da je od pomenutih 13 golova tri Eduardo dao svakom rivalu u grupnoj fazi Lige konferencije: belgijskom Gentu, islandskom Brejdabliku i Makabiju iz Tel Aviva. Interesanto, baš je iz izraelskog kluba Eduardo februara 2023. stigao u Lugansk. Tada na pozajmicu, da bi vrlo brzo, narednog leta, njegov ugovor otkupljen, jer je na deset utakmica bio učinkovit (po pet golova i asistencija).

Pre Makabija, ovaj špic je igrao za Beitar iz Tel Aviva, Beitar iz Jerusalima i Hapoel iz glavnog grada Izraela. Ranije u Panami za Universitario.

Ako sve protekne prema željama Aleksandra Stanojevića naredna Eduardova destinacija bi mogla da mu bude Humska. I to od novca koji će leći na račun prodajama Saldanje i Baždara.


tagovi

FK PartizanZorja LuganjksMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara